Ένας σπουδαίος Άρης εμφανίστηκε ως το αφεντικό της πόλης στην Τούμπα «πληγώνοντας» τον μεγάλο του αντίπαλο. Το τελικό 1-1 τον αδικεί, καθώς ο Άρης ήταν η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι κάνοντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο όμως αντί να βρεθεί μπροστά στο σκορ, είδε την ασύλληπτη βολίδα του Βιειρίνια να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα.

Στην πρώτη ουσιαστική απειλή του ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ όμως η ομάδα του Παντελίδη δεν σταμάτησε να προσπαθεί καταφέρνοντας να ισοφαρίσει με τον Βέλεθ στο 85΄ σταματώντας το σερί του ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσε να φτάσει τις 20 νίκες στην Τούμπα. Η πρώτη απώλεια του ΠΑΟΚ στην Τούμπα πλήγωσε τον δικέφαλο του βορρά που τουλάχιστον έσωσε το αήττητο.

Αήττητο που αν δεν υπήρχε το… μαγικό του Βιειρίνια δύσκολα θα κρατούσε ο ΠΑΟΚ. Η ουσία είναι πως ο Άρης απέδειξε στο χορτάρι και όχι στα λόγια πως είναι το αφεντικό της πόλης! Μια ομάδα που φέτος δημιουργήθηκε και βλέπει την έξοδο στην Ευρώπη να είναι πολύ κοντά κατάφερε ξανά στην Τούμπα να μην ηττηθεί και να μένει και την ξεκάθαρη αίσθηση πως μπορούσε το διπλό (όπως στο 1-1 του Κυπέλλου) ενώ στο ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης το τελικό 1-2 ήταν πέρα για πέρα άδικο.

Για τον ΠΑΟΚ βεβαίως ο βαθμός αυτός τον φέρνει στο +10 από τον Ολυμπιακό με ένα ματς περισσότερο και απλά θα περιμένει λογικά λίγο παραπάνω για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Πως έπαιξαν

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και στην αναμέτρηση με τον Άρη την ίδια ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Αυτή του η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα ν’ αφήσει στον πάγκο τον Σέρτζιο Ολιβέιρα παρότι όλη την εβδομάδα τον δοκίμασε για την σημερινή αναμέτρηση. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, δεξιά ο Μάτος, αριστερά ο Βιερίνια και στο κέντρο της άμυνας οι Βαρέλα και Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή οι Σάκχοφ και Μαουρίσιο. Στις πτέρυγες οι Ζαμπά και Ελ Καντουρί, στον άξονα ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ.

Από την άλλη πλευρά ο Σάββας Παντελίδης έχοντας τιμωρημένο τον Μπάσα και στον πάγκο τον Δεληζήση, ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουέστα, δεξιά ο Τζανακάκης, αριστερά ο Κόρχουτ και στο κέντρο της άμυνας οι Βέλεθ και Ρόουζ. Στη μεσαία γραμμή οι Σιώπης και Ματίγια, στις πτέρυγες οι Λάρσον και Γκαρσία. Στον άξονα ο Μαρτίνες και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντιγκινί.

Κυρίαρχος ο Άρης

Ο Άρης μπήκε με τσαμπουκά και έλεγξε απόλυτα το ματς. Ήταν κυρίαρχος και η ομάδα που απειλούσε για να σκοράρει την ώρα που ο ΠΑΟΚ απλά παρακολουθούσε. Η ομάδα του Παντελίδη είχε αρκετά ορεξάτους τους Γκαρσία και Μαρτίνεζ που πήραν πολλές πρωτοβουλίες βγάζοντας πολλές επιθέσεις. Μάλιστα δύο εξ’ αυτών ήταν προς την εστία του Πασχαλάκη. Στο 12′ ο Ματίγια με σουτ από την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι. Στο 17′ ο Ματέο Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστία τουτ ΠΑΟΚ.
Ο Δικέφαλος που δεν κατάφερε να κάνει μια αξιόλογη φάση σε όλο το πρώτο 45λεπτο, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας, άρχισε να αγχώνεται καθώς τίποτα δεν του πηγαίνει σωστά. Πολλές βιαστικές μεταβιβάσεις, πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, τα οποία δεν στοίχισαν στην ομάδα του Λουτσέσκου. Κι ενώ τίποτα δεν έδειχνε πως θα είχαμε γκολ από τον Άρη και πολύ περισσότερο από τον ΠΑΟΚ, είχαμε και πάλι το «νόμο του αρχηγού».

Από το πουθενά με βολίδα το 1-0

Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Δικέφαλος με τον Αντρέ Βιερίνια κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 39ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ από δεξιά, η άμυνα του Άρη απομάκρυνε προσωρινά με τη μπάλα να πηγαίνει στον Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός είδε τον Πορτογάλο αμαρκάριστο και του την έστρωσε. Ο Βιερίνια με δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην κλειστεί γωνία του Κουέστα για το 1-0.

Έκατσε στο 1-0 ο ΠΑΟΚ, θεία δίκη η ισοφάριση

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ με τον αέρα του 1-0 επέλεξε να παίξει κυρίως με τον χρόνο την ώρα που ο Άρης προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Χωρίς να γίνουν οι μεγάλες φάσεις όσο πλησιάζαμε προς το τέλος του αγώνα τόσο ο Άρης ρίσκαρε για να δικαιωθεί στο 85΄με το ωραία γκολ του Βέλεθ. Από φάουλ πλάγια λίγο έξω από την περιοχή ο Βέλεθ «τρύπησε» την άμυνα του ΠΑΟΚ και με ανάποδη κεφαλιά έκανε το 1-1 κάνοντας την Τούμπα να βουβαθεί!

Το «κλειδί»: Το γκολ του Βιερίνια, δεν έφτασε για να πάρει την 20η νίκη στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Το γκολ του Βέλεθ στο 85′ ήταν αυτό που μοίρασε τους βαθμούς με τον Άρη να κερδίζει και τις εντυπώσεις.

10άρι: Ο Βιειρίνια μέχρι το 85ο λεπτό ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης με την γκολάρα που είχε πετύχει. Ο Βελέθ όμως του έκλεψε τον τίτλο όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά για την συνολικά εξαιρετική παρουσία που είχε.

Στον πάγκο: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει πολύ νωρίτερα τον Δημήτρη Πέλκα που έδειξε διάθεση να βοηθήσει. Γενικότερα ο Ρουμάνος είδε τον Παντελίδη να τον «δένει» κόμπο αλλά τελικά το… σκουφί τον έσωσε από την ήττα.

Γιατί κόουτς: Ο Σάββας Παντελίδης εμφανίστηκε αρκετά διαβασμένος στην Τούμπα βάζοντας στον ΠΑΟΚ δύσκολα. Μάλιστα στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε, ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην Τούμπα και ξέρει πως τελικά πήρε το μίνιμουμ από αυτό που άξιζε.

ΠΑΟΚ- ΑΡΗΣ 1-1

Γκολ: 39′ Βιερίνια, 85′ Βέλεθ

Κίτρινες: 21′ Τζανακάκης, 36′ Βαρέλα, 45’+ Μπίσεσβαρ, 52′ Μάτος, 65′ Βέλεθ, 74′ Κόρχουτ

Κόκκινες: –

Διαιτητής: Τόρε Χάνσεν (Νορβηγία)

Βοηθοί: Γιόν Μίχαελ Κνούτσεν (Νορβηγία) – Μόρτεν Γιένσεν (Νορβηγία)

Τέταρτος: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Σάκχοφ (56′ Ολιβέιρα), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (88′ Σφιντέρσκι), Ελ Καντουρί (68′ Πέλκας), Ζαμπά, Άκπομ.

Άρης: Κουέστα, Βέλεθ, Ρόουζ, Τζανακάκης, Κόρχουτ (85′ Βαλεριάνος), Ματίγια, Σιώπης, Μαρτίνες (64′ Γιουνές), Γκαρσία (89′ Ιντζόγλου), Λάρσον, Ντιγκινί.

Πηγή άρθρου: to10.gr