Την εντυπωσιακή του πορεία στο Open 13 που διεξάγεται στη Μασσαλία συνεχίζει ο Στεφάνος Τσιτσιπάς! Ο Ελληνας τενίστας μετά τους Ούμπερτ Ουρκάζ και Σεργκέι Στακόφσκι απέκλεισε και τον Νταβίντ Γκοφάν με 2-0 σετ (7-6 [1], 6-2) και πέρασε στον μεγάλο τελικό.

Ο 20χρονος προκρίθηκε σε τελικό για τέταρτη φορά και «φουλάρει» για τον δεύτερο ATP τίτλο στην καριέρα του. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μικαΐλ Κουκούσκιν, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε με 2-0 σετ του Ούγκο Ούμπερτ.

Στο αποψινό παιχνίδι με τον Βέλγο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση. Στο πρώτο σετ ο Γκοφάν έκανε πρώτος μπρέικ και προηγήθηκε με 6-5. Ο έμπειρος τενίστας σέρβιρε για το πρώτο σετ, αλλά ο «Τσιτσιφάστ» έκανε μπρέικ και έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκει αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και με το επιβλητικό 7-1 έκανε το 1-0.

Η ψυχολογία του Ελληνα τενίστα ανέβηκε κατακόρυφα, με τον 20χρονο να μπαίνει δυναμικά στο δεύτερο σετ και με διπλό μπρέικ να προηγήθηκε με 4-0, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Ο Στέφανος παρέμεινε συγκεντρωμένος, σοβαρός και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα έκανε το 6-2 και με 2-0 σετ πέρασε στον τελικό. Αυτή ήταν η 3η νίκη του 20χρονου απέναντι στον Γκοφάν, σε 5 αναμετρήσεις.

Παράλληλα, ο καλύτερος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών προκρίθηκε για τέταρτη φορά σε τελικό, μετά το 500αρι τουρνουά της Βαρκελώνης, το Μάστερς του Καναδά και του ATP Next Gen Finals, που διεξήχθη στο Μιλάνο. Ο τελικός με τον Κουκούσκιν είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της Κυριακής στις 15:00, με τον Στέφανο να είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο Τσιτσιπάς την Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο. 11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή άρθρου: to10.gr