Στα μαλακά έπεσε η ΑΕΚ μιας και η απόφαση της UEFA για τα μεγάλα επεισόδια στο ματς του Champions League με τον Αγια, είναι να την τιμωρήσει με δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών και έναν χρόνο αποκλεισμό με διετή αναστολή! Μάλιστα καλείται να πληρώσει και 80.000 ευρώ πρόστιμο. Ωστόσο, η ΑΕΚ γλύτωσε το «εγκεφαλικό» του απευθείας αποκλεισμού από την Ευρώπη, που θα αποτελούσε «καταστροφή» και για τον σχεδιασμό της για τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη επιτυχία του Μηνά Λυσάνδρου και της Αγγελικής Αρκάδη, καθώς η ΑΕΚ απέφυγε τον… ξαφνικό της θάνατο στην Ευρώπη σε μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση όπου η Ενωση είχε καταλάβει ότι όλα ήταν εις βάρος της με ένα κατηγορητήριο-φωτιά. Ωστόσο, μετά τα καλά νέα για την ΑΕΚ με την τιμωρία με αναστολή, από εδώ ναι πέρα πρέπει το ΟΑΚΑ στα ευρωπαϊκά ματς να είναι… εκκλησία. Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση με «βαρύτερη» τιμωρία, δίχως αναστολή.

Για αυτή την απόφαση της η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA στα συν της προσμέτρησε ότι δεν υπήρχαν διαρροές από πλευράς ΑΕΚ, η οποία κράτησε μια πολύ σοβαρή στάση και χαμηλούς τόνους. Και αυτό διότι μετά τα επεισόδια και το απολογητικό υπόμνημα της ΠΑΕ ΑΕΚ, η UEFA όρισε ειδικό επιθεωρητή όπου ερεύνησε τα πάντα για την υπόθεση με βίντεο, φωτογραφίες και αναρτήσεις στα social media, με την ΠΑΕ ΑΕΚ να μην διαρρέει τίποτε προς τα έξω και να κρατά πολύ υπεύθυνη στάση. Και επειδή ήταν μεγάλος ο όγκος των δεδομένων για αυτό και βγήκε τώρα απόφαση για ματς που έγινε τέλη Νοεμβρίου, αφού έγινε ενδελεχής έρευνα και δεν αρκέστηκε η Επιτροπή μόνο στις εκθέσεις του παρατηρητή και security officer του αγώνα.

Επιπροσθέτως, η UEFA μέτρησε θετικά το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αμφισβήτησε επουδενί όσα έγιναν, δεν επιχείρησε να αλλάξει την πραγματικότητα και απέφυγε να αντιδικήσει. Βοήθησε και το ότι καταδίκασε πρώτη με ανακοίνωσή της τα γεγονότα και συνομολόγησε για όσα έγιναν, δίχως να βγάζει… κραυγές αδικίας σε κυνήγι φαντασμάτων.

Και η όλη στάση της ΠΑΕ ΑΕΚ, μαζί με την απολογία της στην διαδικασία της Πέμπτης, ήταν αυτό που έφερε το επιθυμητό, για την ώρα, αποτέλεσμα. Διότι τα δύσκολα είναι από εδώ και πέρα για την ΑΕΚ που καλείται να μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε… ησυχαστήριο στο οποίο δεν θα συμβεί το παραμικρό στα επόμενα ευρωπαϊκά ματς. Διότι η επόμενη απόφαση θα είναι… καταδικαστική.

πηγή:to10.gr