Το γκολ, η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, δεν έκανε την εμφάνισή του στο Άνφιλντ με τις Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου να μένουν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο πρώτο παιχνίδι για τους «16» του Champions League. Παρά το γεγονός ότι, μετά την κλήρωση του Δεκεμβρίου το ζευγάρι της Λίβερπουλ με την Μπάγερν Μονάχου χαρακτηρίστηκε πρόωρος τελικός, οι δύο ομάδες δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες. Τουλάχιστον ως προς τα γκολ. Οι Βαυαροί απολύτα σοβαροί και συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα δεν υπέπεσαν στο παραμικρό λάθος και οι Reds όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να βρουν ανοιχτούς χώρους και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Φάσεις είχε το παιχνίδι. Καμία κλασσική. Άλισον και Νόιερ φώναξαν παρών όποτε κι αν χρειάστηκαν και κάπως έτσι, μοιραία, οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με το 0-0 με την Μπάγερν να παίρνει μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς του Μονάχου σε έναν μήνα. Ίσως μια αναφορά στις τελικές προσπάθειες των αντιπάλων, αποδώσει με ακρίβεια τι παρακολούθησαμε το βράδυ της Τρίτης (19/02). Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 15 τελικές, οι δύο εκ των οποίων στην εστία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 9, με μόλις μία στην εστία του Άλισον.

Μάλλον απογοήτευσαν και οι δύο. Με την ομάδα του Κλοπ να έχει πιθανόν κάποια ελαφρυντικά λόγω των απουσιών της και του ανέτοιμου ενδεχομένως Ρομπέρτο Φιρμίνο. Στο 13′ ένα γύρισμα του Νάμπρι από τα δεξιά με τον πορτιέρε της Λίβερπουλ να αποκρούει ενστικτωδώς και την προβολή του Ματίπ που παραλίγο θα πλήγωνε την ομάδα του, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν επιθετικά οι παίκτες του Κόβατς.

Πιο δημιουργικοί αλλά αναποτελεσματικοί οι Reds, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 33ο λεπτό, με το σουτ του Κεϊτά να σταματά σε σώμα αμυντικού της Μπάγερν, την μπάλα να φτάνει στον Μανέ (ιδιαίτερα άστοχος ο Σενεγαλέζος) που γύρισε και έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση, αλλά την έστειλε έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Νόιερ, ενώ στο 41′ ο Σαλάχ έδωσε στον Φιρμίνο, αυτός γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής από τα αριστερά και ο Ματίπ έκανε το σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο ίδιο έργο θεατές και στην επανάληψη, με την Μπάγερν να έχει την κατοχή και την Λίβερπουλ να ψάχνει κάποιο ατομικό λάθος ή κάποιον ανοιχτό χώρο για το πολυπόθητο τέρμα. Στο 59′ ένα πολύ δυνατό σουτ από τον Νάμπρι εκτός περιοχής, λίγο ανησύχησε τον Άλισον ενώ έπρεπε να φτάσει 85′ για να κινδυνέψει η εστία του Νόιερ. Σέντρα του Ρόμπερτσον από τα αριστερά, κεφαλιά-ψαράκι από τον Μανέ, με τον πολύπειρο κίπερ να διώχνει σωστά στην δεξιά του γωνία.

Το τελικό 0-0 μάλλον την Μπάγερν βολεύει που πλέον υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο «σπίτι» της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αρνολντ, Μάτιπ, Φαμπίνιο, Ρόμπετσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (76′ Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (76′ Οριζί).

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Κίμιχ, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Χάμες (88′ Ρενάτο Σάντσες), Γκνάμπρι (91′ Ραφίνια), Κομάν (81′ Ριμπερί), Λεβαντόφσκι.