avatar

Κακά Κορίτσια
Μαρία Λεμονιά, Έλενα Καραμίχαλου

Με υπογραφή Φορτούνη το «διπλό» του Ολυμπιακού στην Τρίπολη (0-2)

Ο ένας έκοβε, ο άλλος έραβε και μαζί Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Κώστας Φορτούνης οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε ένα μεγαλειώδες «διπλό»

owt102mhf9tuygma74qi

Το παιχνίδι στην Τρίπολη κόντρα στον παραδοσιακά δυσκολοκατάβλητο Αστέρα είχε χαρακτηριστεί «τελικός» από τον Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός το γνώριζε.  Το παιχνίδι με του Αρκάδες ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμο. Ο ηγέτης του όμως, Κώστας Φορτούνης, μαζί με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο είχαν άλλη άποψη και μετέτρεψαν το ματς της Τρίπολης σε… one team show! Κάπως έτσι οι Πειραιώτες έφεραν εις πέρας την «υποχρέωσή» τους, αποδίδοντας ξανά ωραίο ποδόσφαιρο, έφτασαν στην τέταρτη σερί τους νίκη στο πρωτάθλημα και παρέμειναν ζωντανοί στη «μάχη» της κορυφής.

Όπως συνηθίζουν οι Ερυθρόλευκοι πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Είχαν την κατοχή, τις φάσεις και προσπαθούσαν με γρήγορη κυκλοφορία να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά κόντρα στους Αρκάδες που γνωρίζουν και να αμύνονται αλλά και να δημιουργούν επικίνδυνες για τον αντίπαλο πορτιέρε φάσεις φεύγοντας στην αντεπίθεση. Ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν διαβασμένος και είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς.

Παρόλα αυτά, η πρώτη κλασσική ευκαιρία στον αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 24ο λεπτό ο Τσιλιανίδης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Φερνάντεθ στην κίνηση σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Σα. Τέσσερα λεπτά αργότερα η οξυδέρκεια του Λάζαρου και η τεχνική του Φορτούνη «γέννησαν» το 1-0 του Ολυμπιακού. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, πήρε την εξαιρετική μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου από τα αριστερά, κοντρόλαρε με το στήθος και «εκτέλεσε» τον Παπαδόπουλο.

Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε και ο Αστέρας πήρε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας, μάταια, να ισοφαρίσει. Στην επανάληψη, λίγα πράγματα άλλαξαν με τον Ολυμπιακό να ξεκινά το ίδιο δυναμικά. Ένα μαεστρικά εκτελεσμένο φάουλ του Φορτούνη, μια έξυπνη κίνηση στην περιοχή του Λάζαρου που έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Αρκάδων ήταν αρκετά για το 2-0 των φιλοξενούμενων.  Οι δύο παίκτες-πρωταγωνιστές των Ερυθρόλευκων, άλλαξαν ρόλους με το αποτέλεσμα να παραμένει το ίδιο.

Ο Παράσχος έριξε στη «μάχη» τον Μανιά και έδωσε εντολή στους παίκτες του να προωθηθούν. Όμως οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που «άγγιξαν» ξανά το γκολ. Στο 71ο λεπτό, ο Ποντένσε έκανε μαγικά στο χορτάρι, πήρε την μπάλα από την μεσαία γραμμή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε δύο προσποιήσεις στην περιοχή, αλλά το πλασέ του με το αριστερό ήταν πάνω στον Παπαδόπουλο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πορτογάλος πήρε την πάσα του Φορτούνη, επιχείρησε να την σκάψει στον Παπαδόπουλο, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με το επαγγελματικό 2-0 στην δεύτερη θέση (-8 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ) και τον Αστέρα σε αναζήτησε βαθμών.

Το κλειδί: Το πρώτο γκολ ήταν βασικό και μπήκε σε καίριο σημείο. «Ξεκλείδωσε» τους φιλοξενούμενους απέναντι σε μια άμυνα καλά οργανωμένοι που ενδεχομένως όσο περνούσε η ώρα να γινόταν ακόμα πιο σφιχτή.

Το 10αρι: Ο Λάζαρος… Φορτούνης. Μακράν του τρίτου οι κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Συνδυάστηκαν και στα δύο γκολ εξαιρετικά βγάζοντας στο γρασίδι τα καλύτερά τους στοιχεία σαν παίκτες.

Στον πάγκο:

Γιατί κόουτς:

Γκολ: – / 28′ Φορτούνης, 50′ Χριστοδουλόπουλος

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)
Βοηθοί: Γεώργιος Χατζηνιάκος (ΕΠΣ Δράμας), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (ΕΠΣ Έβρου)

Κάρτες: 50′ Πασαλίδης, 61′ Τσιλιανίδης / 57′ Φορτούνης
Κόκκινες:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Άνχελ, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος (76′ Ρόλε), Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεθ (77′ Βλάχος), Τσιλιανίδης, Κώτσιρας, Δουβίκας (56′ Μανιάς).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς (78′ Μεριά), Κούτρης, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (, Ποντένσε, Χάσαν (63′ Γκερέρο).

Πηγή άρθρου: to10.gr