Την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα θα ψάξει το απόγευμα της Πέμπτης στην Τουρκία η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, η οποία στις 17:00 θα αντιμετωπίσει την Χατάι για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι Ερυθρόλευκες το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Ελευθέριος Βενιζέλος και έφτασαν στην Αντιόχεια μέσω Κωνσταντινούπολης. Οι νταμπλούχες Ελλάδας μετά την προσγείωσή τους στην τούρκικη πόλη πήγαν κατευθείαν στο ξενοδοχείο, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν την τελευταία τους προπόνηση ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

Ο Παντελάκης στον αγώνα με την Χατάι έχει στη διάθεσή του και την Αυτζή, η οποία ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και υπολογίζεται κανονικά, ενώ εκτός είναι μόνο η Ρασίντ, συνεχίζει το πρόγραμμα της αποθεραπείας της. Συγκεκριμένα, την αποστολή απαρτίζουν οι: Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, Αγγελική Νικολοπούλου, Τζέσικα Τόμας, Μίρνα Μάζιτς, Εβίνα Σταμάτη, Άννα Σπυριδοπούλου, Κατερίνα Σωτηρίου, Αφροδίτη Κοσμά, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Λικέντρα Τζόνσον, Μαρία Αυτζή και Χριστίνα Λίτση.

Ο Γιώργος Παντελάκης μιλώντας ενόψει του παιχνιδιού ανέφερε: «Επιστρέφουμε στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωλίγκα απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Μπορεί να έχουμε τρεις ήττες στην διοργάνωση όμως έχουμε αποδείξει ότι κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια και δεν αφήνουμε κανένα παιχνίδι στην τύχη του. Αυτό θα κάνουμε και απέναντι στην Hatay BB την Πέμπτη. Έχουμε δουλέψει καλά αυτές τις μέρες, έχουμε διαβάσει τον αντίπαλο μας και θα δώσουμε τα πάντα για την πρώτη μας νίκη στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω πολύ στις ικανότητες των αθλητριών μας και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αντιστοιχεί».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Εβίνα Σταμάτη, δήλωσε: «Αρχικά είμαστε πολύ χαρούμενες που επιστρέφουμε στην Ευρωλίγκα και δίνουμε μια ακόμα αναμέτρηση στην διοργάνωση.  Η Hatay BB είναι μια δύσκολη ομάδα με καταξιωμένες αθλήτριες. Από την πλευρά μας πάντως θέλουμε να κάνουμε την πρώτη νίκη μας στον όμιλο και μέσα από την ομαδική δουλειά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Θα παίξουμε με πάθος από το ξεκίνημα και με πίστη στο πλάνο μας και οσα έχουμε δουλέψει στην προπόνηση, θα παλέψουμε για τη νίκη».

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της FIBA στο YouTube

πηγή:to10.gr