Χάρη σε μια ψυχωμένη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ επικράτησε με 3-2 της Μπάγερν Μονάχου. Δυο φορές πήραν το προβάδισμα στο σκορ οι Βαυαροί, ωστόσο δεν κατάφεραν να το υπερασπιστούν με αποτέλεσμα ο Αλκάθερ σε αντεπίθεση να δίνει την νίκη στους βεστφαλούς, οι οποίοι ξέφυγαν από την πρωταθλήτρια Γερμανία με 7 βαθμούς.

Η ομάδα που μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Μπάγερν, με τους παίκτες του Νίκο Κόβατς να έχουν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ντόρτμουντ περίμενε στο δικό της μισό και προσπαθούσε μέσω των αντεπιθέσεων να φανεί απειλητική. Οι Βαυαροί έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Αλάμπα και Ριμπερί προσπαθούσαν κυρίως από τα αριστερά να φανούν απειλητικοί. Μάλιστα από την δικιά τους πλευρά, κατάφεραν να προηγηθούν στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι με ένα 1-0.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους, το παιχνίδι πήρε υψηλό ρυθμό, με την Ντόρτμουντ να είναι πιο επιθετικοί και να βγαίνουν μπροστά για να ισοφαρίσουν. Εν τέλη, το κατάφεραν με την εκτέλεση πέναλτι του Μάρκο Ρόις στο 49′. Ωστόσο, η απάντηση των Βαυαρών ήταν άμεση, καθώς μετά από ωραία συνεργασία από τα δεξιά, ο Λεβαντόφκι έδωσε το προβάδισμα και πάλι στην ομάδα του στο 52ο λεπτό του αγώνα.

Αυτό το γεγονός αντί να ρίξει την Ντόρτμουντ, την ανέβασε. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά και έχασαν τεράστιες ευκαιρίες με τον Ρόις, ωστόσο ο Γερμανός εξιλεώθηκε στο 67΄, καθώς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα, ισοφαρίζοντας και πάλι το παιχνίδι.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο το ματς ήταν ροντέο. Η Ντόρτμουντ πίεζε και για τρίτο γκολ, με την Μπάγερν Μονάχου να καραδοκεί στην αντεπίθεση.Ωστόσο, στο 73΄ ο Αλκάθερ πέτυχε το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης σε κόντρα επίθεση, με αποτέλεσμα να δώσει την νίκη στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα, η Μπάγερν δεν μπορούσε να αντιδράσει και είδε τους Βεστφαλούς να ξεφεύγουν με εφτά βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Χιτς, Πίστσεκ, Ακανζί, Ζαγκαντού, Χακίμι, Βάιγκλ (46’ Νταχούντ), Βίτσελ, Σάντσο, Ρόις, Μπρουν Λάρσεν (82’ Ντιλέινι), Γκέτσε (59’ Αλκάθερ).

Μπάγερν Μονάχου (4-1-2-3): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς (66’ Ζούλε), Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Μίλερ (82’ Βάγκνερ), Γκορέτσκα, Γκναμπρί (65’ Σάντσες), Λεβαντόφσκι, Ριμπερί.

Πηγή:in.gr