Να... τριτώσει τα χρυσά μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα θα προσπαθήσει σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης των κρίκων αγωνίζεται στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα (17.15-18.30, ΕΡΤ 2) με στόχο την «υπεράσπιση» του τίτλου του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 και του 2017 προκρίθηκε ως πρώτος στον τελικό και, εκεί, θα βρει απέναντί του έναν παλιό του γνώριμο, τον Αρτούρ Ζανέτι. Ο Βραζιλιάνος διαθέτει και αυτός ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα και θα προσπαθήσει να πάρει τη... ρεβάνς για τη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας. Ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης του Ρίο προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό στον δικέφαλο, αλλά και ο Λευτέρης Πετρούνιας ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στον ώμο και μετά το παγκόσμιο έχει προγραμματιστεί να μπει στο χειρουργείο. Ο ολυμπιονίκης μας θα ανεβεί πρώτος στο πόντιουμ του «Aspire Dome» και ύστερα θα περιμένει να εκτελέσουν τα προγράμματά τους και οι αντίπαλοί του. Το στάδιο της Ντόχα θεωρείται... γούρικο για τον 28χρονο, διότι εκεί σε ηλικία 19 ετών κατέκτησε την πρώτη σημαντική του διάκριση: το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο του 2009.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ξέρει να εκτελεί το υψηλής βαθμολογικής αξίας πρόγραμμά του και με... κλειστά μάτια. Το «χρυσάφι» αποτελεί μαγνήτη γι’ αυτόν και θα αγνοήσει τους τυχόν πόνους στον ώμο για να κατακτήσει την πρωτιά και να γίνει ο τρίτος αθλητής των κρίκων με τα περισσότερα μετάλλια από παγκόσμια (3), από την αρχή του θεσμού μέχρι σήμερα. Οι άλλοι δύο είναι ο Ιταλός Γιούρι Κέκι (1993, 1994, 1995, 1996, 1997) και ο Κινέζος Τσεν Γιμπίνγκ (2006, 2007, 2010, 2011). Με ένα μετάλλιο χρυσό ή ασημένιο θα πάρει και τον τίτλο του πολυνίκη Ελληνα. Ο Βλάσης Μάρας έχει δύο χρυσά και ένα χάλκινο (μονόζυγο) από παγκόσμια.

Από τον Απρίλιο του 2016 ο Λευτέρης Πετρούνιας σε όποια διοργάνωση πήρε μέρος ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου. Στην τροπαιοθήκη του από αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν οκτώ χρυσά μετάλλια και τώρα θα διεκδικήσει το ένατο.

Για τους φίλους των στατιστικών η διοργάνωση της Ντόχα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εκτός από τον Πετρούνια, το 3Χ3 θα προσπαθήσουν να κάνουν ο Ιάπωνας Κένζο Σιράι (ασκήσεις εδάφους) και ο Βρετανός Μαξ Γουίτλοκ (πλάγιος ίππος).