Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την διαβολοβδομάδα του και τώρα τον περιμένει η Αρμάνι Μιλάνο την Παρασκευή. Αν και λοιπόν αγχώθηκε στο τέλος, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία άκρως ικανοποιητική εμφάνιση στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα, έπαιξε μπάσκετ υψηλού επιπέδου σε άμυνα και επίθεση για 30 λεπτά και επικράτησε της Μπασκόνια με 85-80 στη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 19 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (66-47), οι Βάσκοι δεν το έβαλαν κάτω, αλλά ο φοβερός και τρομερός Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν εκεί για να επιτύχει νέο ατομικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα και να μηδενίσει τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για ανατροπή.

Ο Σέρβος τελείωσε το ματς με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ φτάνοντας το ράνκιγνκ στους 33 βαθμούς, με τους Σπανούλη (και 8 ασίστ), Τουπάν και Γκος να τον ακολουθούν με 11 πόντους ο καθένας. Για την Μπασκόνια ο Τορνίκε Σενγκέλια ήταν σούπερ με 21 πόντους, ενώ ο Γκρέιντζερ ήταν η αιτία για την επιστροφή της ομάδας του με 17 και 4/5 τρίποντα.

Ένα ημίχρονο χάρμα ιδέσθαι
Ο Ολυμπιακός πέρασε στο ματς με τους Γκος, Σπανούλη, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, όμως τα γρήγορα δύο φάουλ του πρώτου άλλαξαν κάπως τις ισορροπίες. Ο Σπανούλης από τη μεριά του, έπειτα από το τρίποντο του νεοεισελθόντα Τουπάν, πραγματοποιήσε το 5-7, με τον Πρίντεζη να τον ακολουθεί και με δύο σερί δίποντα να κάνει το 11-11.

Ο Μπλατ άνοιξε από νωρίς το ροτέισόν του, ο Παπανικολάου με τον Στρέλνιεκς προχώρησαν στο 14-16, με τον Έλληνα φόργουορντ να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο για το +5 (14-19).

Ο Τουπάν απείλησε και πάλι από τα 6,75μ για να τελειώσει με ένα φλόουτερ ο Μπόγρης μία ακόμα φάση στέλνοντας το παιχνίδι στο 17-24.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στη δεύτερη περίοδο με τον φωτεινό πίνακα της Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα να γράφει 19-27, αφού ο Στρέλνιεκς στο τέλος του δεκαλέπτου είχε 3/3 βολές έπειτα από φάουλ σε τρίποντο.

Οι Βάσκοι με τον Σενγκέλια να δημιουργεί προβλήματα στον Ολυμπιακό μείωσαν σε 23-27, με τον Τζάνινγκ να «εκτελεί» από το τρίποντο για το 26-27 ωθώντας τον Μπλατ σε τάιμ άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν το δικό τους 5-0, ο Βόιτμαν πέτυχε το δίποντο για το 28-31, όμως με γκολ φάουλ ο Μιλουτίνοφ διαμόρφωσε το 28-34 όπως και το 28-36 με φόλοου.

Ο Σενγκέλια ήταν άλυτο πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους, ο οποίος με τέσσερις σερί πόντους διαμόρφωσε το 32-38 με τρεισίμισι λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Τουπάν ήταν και πάλι εκεί. Τρίποντο όταν το 24άρι της επίθεσης… μηδενιζόταν, για να τον ακολουθήσει ο Μιλουτίνοφ με δύο βολές. Ο “Τόκο” ήθελε να πιέσει τους παίκτες του Μπλατ, όμως και πάλι με όμορφο μπάσκετ πάνω από όλα, ο Ολυμπιακός προσπέρασε αυτή τη φορά με 11 πόντους (ασίστ Πρίντεζη, λέι απ ο Στρέλνιεκς για το 36-47).

Το ημίχρονο είχε άρωμα… Μόσχας, αφού και πάλι ο Σπανούλης, με τρίποντο στη λήξη του, έστειλε τις δύο ομάδες με 11 πόντους διαφοράς στα αποδυτήρια (39-50).

Έμοιαζε πραγματικά ασταμάτητος
Παρά το τρίποντο του Σενγκέλια, ο Γκος σκόραρε τέσσερις σερί πόντους για το 42-54, με τον Μιλουτίνοφ να είναι ο παίκτης «κλειδί» των Πειραιωτών. Ο Σέρβος «κλείδωσε» τον Πουαριέ, ήταν κυρίαρχος στη ρακέτα και με ένα φόλοου (13 πόντοι ήδη και 6 ριμπάουντ) διαμόρφωσε το 42-56.

Από τον Μίλου στον Γκος ξανά για το +16 (42-58) με 5:15 για το τέλος της περιόδου, για να προσπαθήσει και ο Γκαρίνο να βάλει την ομάδα του στο παιχνίδι με 5 σερί πόντους. Αμ δε. Ο Σπανούλης ήταν εκεί, πήρε το φάουλ σε τρίποντο και με 2/3 βολές πέτυχε το 47-60.

Η επιστροφή του Τουπάν στο παρκέ έφερε ένα ακόμα δίποντο (47-64) με δύο λεπτά να απομένουν, την ώρα που η Μπασκόνια ήταν αμέτοχη, χωρίς εμπνεύσεις, με πολλά νεύρα και με ανορθόδοξες επιθέσεις.

Το τρίποντο του Γκρέιντζερ πίσω απο το κέντρο έστειλε το ματς στο 52-67, με τον Ολυμπιακό να έχει 10 λεπτά για να προστατέψει τη διαφορά και να πάρει ένα ακόμα διπλό.

Το τρίποντο του Γκος έδειχνε προς αυτόν τον δρόμο (52-70), αλλά οι Βάσκοι είχαν σημάδια αντίδρασης μειώνοντας σε 57-70. Η επίθεση του Ολυμπιακού κόλλησε, ο Πουαριέ κάρφωσε στην αμέσως επόμενη φάση και με τη διαφορά των 11 πόντων, ο Μπλατ οδηγηθηκε σε τάιμ άουτ.

Αγχώθηκε όμως μίλησε στο τέλος ο Μιλουτίνοφ
Επιστρέφοντας από αυτό, οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν με τον Μιλουτινοφ (γκολ φάουλ αλλά αστόχησε στη βολή), ο Βιλντόσα έκανε το 61-72, με τους Πειραιώτες να ψάχνουν μία καλή άμυνα. Η και τύχη. Ο Βόιτμαν είδε το τρίποντό του να μπαίνει και να βγαίνει, όπως και ένα εύκολο θεωρητικά φόλοου, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε λάθος (δεύτερο σερί).

Ο Τζάνινγκ τον τιμώρησε με νέο τρίποντο (64-72), ευτυχώς όμως ο Πρίντεζης κέρδισε το φάουλ και πέτυχε τη μία από τις δύο βολές. Και όμως οι γηπεδούχοι είχαν ελπίδες. Ο ΛεΝτέι έδωσε το γκολ φάουλ στον Σενγκέλια και το ματς πήγε στο 67-73 με 4:17 για το τέλος. Ο Γκος επέλξε να επιτεθεί βιαστικά και αστόχησε με το παιχνίδι ξαφνικά να έχει χαρακτήρα ντέρμπι.

Ο Πρίντεζης ήταν σε κακό βράδυ, δέχτηκε το μπλοκ σε τρίποντο, ο Σενγκέλια του έκλεψε στην πορεία την μπάλα και ο Γκος οδήγησε τον Γεωργιανό στις βολές.

Και αυτές μπήκαν μέσα και τα τρίποντα των Βεζένκοβ και Γκρέιντζερ και η αναμέτρηση ήταν οριακή πια. Ο Σπανούλης κέρδισε τις βολές (2:25 για τη λήξη), έβαλε το ζευγάρι του και έκανε το 71-77, για να απαντήσει από το ίδιο σημείο ο Γκρέιντζερ.

Η πάρε-βάλε πάσα του Σπανούλη στον Μιλουτίνοφ απέφερε το 73-79 και μία ακόμα καλή άμυνα και ένα δίποντο του Βεζένκοφ έγραψε το 73-81. Ξανά ο Γκρέιντζερ τρίποντο, ο Πουαριέ έκλεψε την μπάλα από τον Σπανούλη και η Μπασκόνια πλησίασε στους τρεις μετά από το κάρφωμα του Γάλλου με 63 δευτερόλεπτα να απομένουν για το ματς (78-81).

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν έτοιμοι να ρίξουν στον γκρεμό, σε ένα δεκάλεπτο όσα έχτιζαν σε τρία! Το τάιμ άουτ του Μπλατ έβγαλε μία απίθανη επίθεση που κατέληξε σε κάρφωμα του Μιλουτίνοφ από ασίστ του Γκος, οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά με τον Σενγκέλια και το θρίλερ συνεχίστηκε. Ο Σέρβος όμως ήταν και πάλι εκεί, πέτυχε το 80-85 έπειτα από ασίστ του Σπανούλη και ο Ολυμπιακός κατέκτησε και αυτό το διπλό!

Πηγή άρθρου: to10.gr