Η ιδιοκτήτρια εταιρία της Formula 1, Liberty Media, προχώρα σε νέες αλλαγές στη διεξαγωγή του κορυφαίου πρωταθλήματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μετά την αλλαγή που είχε να κάνει με το DRS, προχωρά σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα κίνηση η οποία θα μπορούσε να κάνει το άθλημα ακόμη ανταγωνιστικότερο. Η Αμερικανική εταιρία θα θεσπίσει όριο στον προϋπολογισμό των ομάδων της F1 από το 2021, με τα 200 εκατ. να είναι το ανώτατο ποσό.

Το όριο στον προϋπολογισμό, budget cup, θα μειωθεί σταδιακά μέχρι να καταλήξει στα 150 εκατ. το 2023. Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των «πιλότων» οι οποίοι είναι και ιδιαίτερα δαπανηροί. Επίσης από το budget cup εξαιρούνται και τα έξοδα του τομέα του μάρκετινγκ και των χορηγών. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες ακόμη για την περίπτωση που κάποια ομάδα υπερβεί τα όρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι μία αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει και στο παρελθόν, αλλά η τριάδα των «μεγάλων» (Ferarri, Mercedes, Red Bull) είχε απειλήσει με αποχώρηση από το πρωτάθλημα και το εγχείρημα είχε εγκαταλειφθεί.

Πηγή: to10.gr