Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακός καθώς από την πρώτη στροφή το χάος επικράτησε στην πίστα. Πριν καν τα μονοθέσια στρίψουν για πρώτη φορά ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Renault είδε τους τροχούς του να μπλοκάρουν και τον έλεγχο του μονοθέσιου του να χάνεται. Κατά συνέπεια έπεσε πάνω στη McLaren του Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος με τη σειρά του συγκρούστηκε με τον Σαρλ Λεκλέρκ της Sauber. Αν και οι τρεις οδηγοί βγήκαν αλώβητοι από αυτό το τρομακτικό ατύχημα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

Το ατύχημα επηρέασε τον Κίμι Ραϊκόνεν της Ferrari αλλά και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull οι οποίοι αν και αρχικά συνέχισαν τον αγώνα εγκατέλειψαν στη συνέχεια.

Από το χάος επωφελήθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος κατάφερε να προσπεράσει τον Λιούις Χάμιλτον και να περάσει στην πρώτη θέση.

Από εκεί και πέρα ο Γερμανός δεν «κοίταξε ποτέ πίσω» και διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος του αγώνα, μειώνοντας έτσι τη διαφορά του από τον Βρετανό στο πρωτάθλημα οδηγών στους 17 βαθμούς (σ.σ. 231 βαθμούς ο Χάμιλτον έναντι 214 του Φέτελ).

Στο βάθρο μαζί με τον Φέτελ ανέβηκαν οι Χάμιλτον και Φερστάπεν, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπότας, Πέρεζ, Οκόν, Γκροζάν, Μάγκνουσεν, Γκασλί και Έρικσον.