Η Ντόρτμουντ επισημοποίησε την απόκτηση του Άλεξ Βίτσελ από την Τιεντζίν Τσουαντζιάν, έναντι 20.000.000 ευρώ. Ο 29χρονος μέσος, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή της εθνικής Βελγίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Βεστφαλούς.

Στις δηλώσεις του, ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Μίχαελ Τσορκ παραδέχθηκε ότι ο Βίτσελ διεκδικούνταν από τους «κιτρινόμαυρους» εδώ και αρκετό καιρό, δηλώνοντας χαρούμενος που εντέλει πείστηκε να υπογράψει.

Μάλιστα, τον χαρακτήρισε «τακτικά έξυπνο, δυνατό αμυντικά, γρήγορο, δημιουργικό και πνευματικά έτοιμο». Από την πλευρά του, ο Βίτσελ τόνισε πως «μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι στόχος μου να μετακινηθώ από την Κίνα στην Ευρώπη. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που μου επετράπη να παίξω για την Ντόρτμουντ ».

Από τον Ιανουάριο του 2017 ο Βίτσελ αγωνιζόταν στην κινέζικη ομάδα, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Σταντάρ Λιέγης, Μπενφίκα και Ζενίτ. Για την περίπτωσή του έχουν ενδιαφερθεί στο παρελθόν οι περισσότερες μεγάλες ομάδες της Premier League, ενώ την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε 18 εμφανίσεις και πέτυχε 2 στο πρωτάθλημα της Κίνας.