Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση δεν τα κατάφεραν στον τελικό απέναντι στις Ολλανδέζες και με το τελικό 6-4 περιορίστηκαν στο ασημένιο μετάλλιο. Παρόλα αυτά τα κορίτσια αξίζουν μόνο συγχαρητήρια για την συγκινητική προσπάθεια τους.

Η Εθνική Ολλανδίας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με πιο σίγουρες επιλογές στην επίθεση πήρε προβάδισμα με 2-0. Η Εθνική μας όμως αντέδρασε και μείωσε σε 2-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Στη δεύτερη περίοδο τα κορίτσια μας ανέκαμψαν και με εκπληκτική άμυνα σταματούσαμε τις περισσότερες επιθέσεις της Ολλανδίας. Ωστόσο το άσχημο ποσοστό στην παίχτρια παραπάνω η Εθνική δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το επιμέρους 2-2 στη δεύτερη περίοδο. Έτσι το 4-3 υπέρ της Ολλανδίας ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ελλάδα να μπαίνει μουδιασμένα και με συνεχόμενα λάθη στις 4 πρώτες επιθέσεις, δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις επιθέσεις. Από την άλλη η άμυνα μας συνεχίστηκε σε υψηλό επίπεδο και παρόλο που οι Ολλανδέζες έχουν μία από τις καλύτερες επιθέσεις, δεν μπορούσαν να βρουν λύση για την άμυνα μας. Ωστόσο η κακή επίθεση δεν μας επέτρεψε να σκοράρουμε. Αντίθετα το ένα γκολ που πέτυχαν οι Ολλανδέζες έφερε το σκορ στο 5-3.

Στην τελευταία περίοδο συνεχίστηκε η δυστοκία στην επίθεση και τα πράγματα δύσκολα θα άλλαζαν. Η Ολλανδία μας έπνιξε με την άμυνα της και δίκαια επικράτησε και κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο, με το τελικό σκορ να είναι 6-4.

Ολλανδία-Ελλάδα 6-4

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 1-0, 1-1

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Χένεε (περιφέρεια), 2-0 Στόμπχορστ (κόντρα), 2-1 Ελευθεριάδου (π.π.), 2-2 Τσουκαλά (π.π.), 3-2 Μέγκενς (περιφέρεια), 3-3 Τσουκαλά (περιφέρεια), 4-3 Φαν ντερ Σλόοτ (περιφέρεια), 5-3 Μέγκενς (π.π.), 5-4 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 6-4 Φαν ντερ Σλόοτ (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 2/8 με παίκτρια παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια.
Η Ολλανδία είχε 1/4 με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Ρόγκε, 1΄24΄΄ πριν τη λήξη.

Διαιτητές: Βάρκονι (Ουγγαρία), Πέρις (Κροατία)

Οι συνθέσεις:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Αρνο Χάβενγκα): Ααρτς, Μέγκενς 2, Χένεε 1, Φαν ντερ Σλόοτ 2, Βόλφες, Στόμπχορστ 1, Ρόγκε, Σέβενιχ, Γιούστρα, Κούλχαας, Φόορφελτ, Σλέεκινγκ, Βίλεμζ
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Σταματοπούλου

MVP η Φαν ντερ Σλόοτ
Η Καταρίνα Φαν ντερ Σλόοτ αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών, που ολοκληρώθηκε απόψε στη Βαρκελόνη με τη νίκη της Ολλανδίας (6-4) επί της ελληνικής ομάδας στον τελικό. Ακόμη ένα βραβείο πήραν οι «οράνιε», με τη Λάουρα Ααρτς να αναδεικνύεται καλύτερη τερματοφύλακας, ενώ ως πρώτη σκόρερ του τουρνουά βραβεύθηκε η Ισπανίδα Μπεατρίθ Ορτίθ (25 τέρματα).