Ο Φερνάντο Ιέρο παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ισπανίας και η εγχώρια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε το διάδοχό του, ο οποίος είναι ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε. Ο 48χρονος Αστουριανός υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών, με στόχο φυσικά να οδηγήσει τους Ισπανούς στην κατάκτηση του Euro 2020.

Προηγουμένως είχε περάσει από τους πάγκους των Μπαρτσελόνα Β’, Ρόμα και Θέλτα. Στον πάγκο της Μπαρτσελόνα διένυσε τρεις εξαιρετικές σεζόν, βάσει αποτελεσμάτων, κατακτώντας μάλιστα το τρεμπλ την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, ενώ συνεργάστηκε με αρκετούς εν ενεργεία ποδοσφαιριστές των «φούριας ρόχας», όπως οι Ζόρντι Άλμπα και Ζεράρ Πικέ. Όσο για τις εναλλακτικές επιλογές της ισπανικής ομοσπονδίας, αυτές ήταν οι Κίκε Φλόρες, Μίτσελ, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και Βικτόρ Σάντσεθ.

Η εθνική Ισπανίας παρουσιάστηκε επηρεασμένη στο Μουντιάλ από τις εξελίξεις με τον Τζουλέν Λοπετέγκι, ο οποίος συμφώνησε αιφνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να καθίσει στον πάγκο της τη νέα σεζόν. Αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τη Ρωσία και συγκεκριμένα στη διαδικασία των πέναλτι. Με την πρόσληψη του Λουίς Ενρίκε ευελπιστεί να αφήσει πίσω της όσα συνέβησαν και να επικεντρωθεί στο προσεχές μέλλον.

πηγή:to10.gr