Ο Κώστας Μανωλάς σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη Γαλλία βρισκόταν στο στόχαστρο του προπονητή της Μαρσέιγ, Ρούντι Γκαρσία, αλλά ο Έλληνας διεθνής δεν θα άφηνε την Ρόμα για το Γαλλικό Πρωτάθλημα και τους Μασαλούς.

Παρόλα αυτά ο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού δεν έκλεισε την πόρτα στις μεγάλες ομάδες τις Ευρώπης. Ο ίδιος ο 27χρονος διεθνής παραδέχτηκε ότι η απάντηση μπορεί να ήταν διαφορετική αν αντί για τη Μαρσέιγ ήταν κάποια άλλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Παρί Σεν Ζερμέν ή η Μπάγερν Μονάχου.

Η δήλωση αυτή του Κώστα Μανωλά τράβηξε την προσοχή του Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Manchester Evening News». Ο Πορτογάλος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τσεκάρει από καιρό την πρόοδο του Έλληνα αμυντικού και ίσως κοιτάξει να εκμεταλλευτεί τις δηλώσεις του και να τον φέρει στους «Κόκκινους Διάβολους».

Ο Μουρίνιο σύμφωνα με τους Άγγλους θα προσπαθήσει να κινηθεί γρήγορα για τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού, γιατί ο Μανωλάς ίσως ενδιέφερε κι άλλες Ευρωπαϊκές ομάδες. Στην Αγγλία δύο εβδομάδες πριν είχε γραφτεί ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον Μανωλά, με τους Λονδρέζους να είναι έτοιμοι να προσφέρουν στη Ρόμα 44 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του.

Ο Κώστας Μανωλάς από το 2014 που άφησε τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Σέριε Α και τη Ρόμα, έχει εξελιχθεί σ’ έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς της Ευρώπης. Πλέον είναι αναντικατάστατο μέλος της 11αδας των Ρωμαίων κι ένας από τα σημαντικότερα «περιουσιακά στοιχεία» της ομάδας της Ρώμης.

Στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στη Ρόμα ο Έλληνας στόπερ έχει αγωνιστεί 171 φορές κι έχει σκοράρει έξι γκολ. Ήταν ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας του στη φετινή πορεία μέχρι τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκαν από τη Λίβερπουλ του Μοχάμεντ Σαλάχ. Highlight της περασμένης σεζόν του Μανωλά ήταν το γκολ-πρόκριση που σημείωσε εναντίον της Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, στην επική ανατροπή της ομάδας του επί των «Μπλαουγκράνα». Ο διεθνής με την εθνική Ελλάδας σκόραρε στο 82’ κάνοντας το 3-0, ολοκληρώνοντας την ανατροπή της ήττας με 3-1 του Καμπ Νου. Μάλιστα ο τρόπος που πανηγύρισε ο Κώστας Μανωλάς έγινε μία από τις πιο «δυνατές» εικόνες του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ.

πηγή:to10.gr