Διακόσιες χιλιάδες υπογραφές έχει προσελκύσει η αναφορά της Κολομβίας προς την FIFA για την επανεξέταση του αγώνα της φάσης των «16» με την Αγγλία. Οι αντιδράσεις που υπάρχουν στους «καφετέρος» είναι πάρα πολλές, με τους οπαδούς της Εθνικής να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα σφυρίγματα των διαιτητών.

Η αναφορά που καλεί την παγκόσμια συνομοσπονδία να επανεξετάσει δύο αποφάσεις-κλειδιά των ρέφερι έχει ήδη συγκεντρώσει τουλάχιστον 200.000 υπογραφές.

Η Κολομβία ηττήθηκε 3-4 στα πέναλτι, αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 μετά από 120 λεπτά αγώνα στη Μόσχα.

Η Αγγλία άνοιξε το σκορ από τη «βούλα» μετά την παράβαση που υπέπεσε ο Κάρλος Σάντσες στον Χάρι Κέιν, ωστόσο, τα ριπλέι δείχνουν τον αρχηγό των «Τριών Λιονταριών» να τραβά πρώτος τον αμυντικό έως ότου ακολουθήσει η πτώση του στη μεγάλη περιοχή από κράτημα του τελευταίου.

Είναι το πρώτο από τα δύο περιστατικά που διαμαρτύρονται οι Κολομβιανοί, μαζί με το γκολ που ακυρώθηκε του Κάρλος Μπάκα, το οποίο επισημαίνεται ιδιατέρως στην αναφορά, η οποία καλεί την FIFA να επανεξετάσει τις αποφάσεις «και να θέσει ένα δεδικασμένο για το fair play, που απαιτούν οι κανόνες του καλού παιχνιδιού».