Η πολύ καλή εμφάνιση των Αργεντινών δεν ήταν τελικά αρκετή απέναντι στο πείσμα των Γάλλων: Η Γαλλία πέτυχε το 4-3 έναντι της «ομάδας του Μέσι» και πέρασε στην επόμενη φάση, στέλνοντας την εθνική της Αργεντινής... στο αεροδρόμιο.

Το σκορ άνοιξε με εκτέλεση πέναλτι του Γκριεζμάν. Ο Ντι Μαρία ισοφάρισε με ένα καταπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα και ο Μερκάδο έγραψε το 2-1 στις αρχές του δεύτερου μέρους, με ένα από τα πιο τυχερά γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν η μπάλα κόντραρε πάνω του μετά από πλασέ του Μέσι και έφτασε στα δίχτυα του Λορίς.

Η Γαλλία έδειξε να δυσκολεύεται προς στιγμήν, όμως ένα φανταστικό σουτ του Παβάρντ με εξωτερικό φάλτσο για το 2-2 ήταν αρκετό για να τη… φέρει στα ίσα της. Λίγο αργότερα ο πιο επικίνδυνος παίκτης των «τρικολόρ», ο Εμπαπέ, πάτησε περιοχή μετά από αλλεπάλληλες κόντρες και εκτέλεσε τον Αρμάνι για το 3-2, ενώ στο 68’ χτύπησε και πάλι, πλασάροντας υποδειγματικά μετά από εξαιρετική αντεπίθεση της ομάδας του για το 4-2. Το μόνο που κατάφερε η Αργεντινή ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις, στην μοναδική ευκαιρία της στο παιχνίδι, με σέντρα του Μέσι και κεφαλιά του Αγκουέρο.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Καντέ, Ματουϊντί (75′ Τολισό), Πογκμπά, Γκριεζμάν (8′ Φεκίρ), Ζιρού, , Εμπαπέ (89′ Τοβέν).

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπαόλι): Αρμάνι, Μερκάδο, Ρόχο (46′ Φάσιο), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Μασεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Πέρες (66′ Αγκουέρο), Παβόν (75′ Μέσα), Μέσι.