Οι φήμες περί αποχώρησης του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από τη Μπάγερν Μονάχου, αρχίζουν και πληθαίνουν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μπαίνει στο παιχνίδι της απόκτησης του.

Σύμφωνα με την Αγγλική «Sun», ο Λέβα είχε τις προηγούμενες εβδομάδες ένα ραντεβού στο Μόναχο με τον μάνατζερ του, Πίνι Ζάχαβι, το οποίο δεν είχε δει τα φώτα της δημοσιότητας τότε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δυο τους συζήτησαν σε ρεστοράν του Μονάχου, το ενδεχόμενο αποχώρησης του Πολωνού από τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Λιγότερες από δύο εβδομάδες νωρίτερα ο γνωστός Ισραηλινός μάνατζερ αποκάλυψε δημοσίως ότι ο Λεβαντόφσκι θα ήθελε μία νέα περιπέτεια στην καριέρα του.

Ο 29χρονος επιθετικός τον Φεβρουάριο χώρισε το δρόμο του από τον επί δεκαετίας ατζέντη του Τσέζαρι Κουχάρσκι και προσέλαβε τον Ζάχαβι στη θέση του. Οι πρώτες δηλώσεις του Ισραηλινού μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας ήταν :
«Χαίρομαι που ο Ρόμπερτ επέλεξε να συνεργαστεί μαζί μου».

Από τότε φαίνεται να έχει ξεκινήσει ο «σχεδιασμός» της εξόδου του Πολωνού επιθετικού. Η διοίκηση και ο κόσμος της Μπάγερν είχαν εκφράσει ανοιχτά τη δυσαρέσκεια τους για «την έλλειψη πάθους» του Λέβα στους αγώνες του δεύτερου μισού της περσινής σεζόν. Αποκορύφωμα των αντιδράσεων ήταν η γκρίνια για την εμφάνιση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στον εντός έδρας ημιτελικό της Μπάγερν με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ενώ τα δημοσιεύματα στη Γερμανία την επομένη πήγαν τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας ότι η διοίκηση των πρωταθλητών Γερμανίας ζήτησε από τον προπονητή της ομάδας, Γιουπ Χάινκες, στη ρεβάνς να τον αφήσει στον πάγκο για το καλό της ομάδας.

Δημοσιεύματα από το «France Football» έχουν αναφέρει στο παρελθόν ότι ο Πολωνός είναι διακαής πόθος της Τσέλσι και θα έκαναν τα πάντα για να τον φέρουν στο Λονδίνο.

Ωστόσο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, έχουν απέναντί τους έναν ισχυρό αντίπαλο, τη Ρεάλ. Η «Βασίλισσα» θα ήθελε όσο ίποτα άλλο να αντικαταστήσει τον Καρίμ Μπενζεμά, του οποίου η απόδοση έπεσε κατακόρυφα πέρσι, με τον Λέβα.

πηγή:to10.gr