Μετά τα «ναυάγια» με τις περιπτώσεις των Μπερκ Άλισον της Ρόμα και Γιαν Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης, η Λίβερπουλ στρέφεται στην περίπτωση του πρώην τερματοφύλακα του Πανιωνίου και νυν της Λάτσιο, Θωμά Στρακόσια, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Ο 23χρονος αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στη Serie A τις τελευταίες δύο σεζόν. Έχει χριστεί διεθνής με την εθνική Αλβανίας, ενώ γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1995.

Το συμβόλαιό του έχει ισχύ μέχρι το 2022, έτσι οι αξιώσεις της ιταλικής ομάδας δεν αναμένεται να είναι χαμηλές, ωστόσο σίγουρα θα είναι πιο προσιτές για τα δεδομένα των «κόκκινων». Τα ιταλικά Μέσα κάνουν λόγο για περίπου 40.000.000 ευρώ, προκειμένου να παραχωρηθεί ο γκολκίπερ που γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στην ακαδημία των Νεοσμυρνιωτών. Από πλευράς Λάτσιο υφίσταται ενδιαφέρον για την περίπτωση του Σίλβιο Προτό του Ολυμπιακού, συνεπώς ο Βέλγος ενδέχεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Στρακόσια, σε περίπτωση που ο τελευταίος αποχωρήσει.

Ο πατέρας του 23χρονου, Φότο Στρακόσια, διένυσε σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα, περνώντας κατά σειρά από ΠΑΣ Γιάννινα, Εθνικό Πειραιώς, Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Ιωνικό, Καλλιθέα, Καλαμάτα, Εθνικό Αστέρα και Προοδευτική. Επίσης, κατέγραψε 73 εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής Αλβανίας.

πηγή:to10.gr