Με χρυσό σκόρερ τον Χιμένες στο 90′ η Ουρουγουάη επικράτησε δύσκολα της Αιγύπτου με 0-1, κατάφερε να κλειδώσει τους 3 βαθμούς και να ανέβει στη δεύτερη θέση του Α’ ομίλου.

Πριν καν την έναρξη του αγώνα οι Αιγύπτιοι βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση καθώς ο μεγάλος τους σταρ, Μοχάμεντ Σαλάχ, δεν μπορούσε να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του. Αποτέλεσμα ήταν οι ομάδα της βορείου Αφρικής να εμφανιστεί «ακίνδυνη» μπροστά από την εστία του Μουσλέρα.

Αν και η Ουρουγουάη είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει κάποια σημαντική ευκαιρία, καθώς οι προωθημένοι Σουάρεζ και Καβάνι φάνταζαν αποκομμένοι από τους υπόλοιπους παίκτες.

Στην επανέναρξη οι παίκτες του Όσκαρ Ταμπάρες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν, με τον Λουίς Σουάρεζ ωστόσο να βρίσκεται σε πολύ κακή μέρα.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε μετά από ωραίο συνδυασμό του πρώτου με τον Καβάνι, με το τελείωμα του επιθετικού της Μπαρτσελόνα να είναι κακό. Τα λεπτά κυλούσαν και η νέα μεγάλη ευκαιρία της Ουρουγουάης ήρθε πάλι μετά από συνδυασμό των δύο επιθετικών της. Ο Καβάνι πέρασε στον Σουάρεζ ο οποίος βγήκε μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ωστόσο η προσπάθεια του να τον περάσει ήταν ανεπιτυχής σπαταλώντας ακόμα μια ευκαιρία.

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ο Καβάνι ξεκίνησε να πιέζει ακόμη περισσότερο, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Αιγύπτου σε σπουδαία επέμβαση στο 83′, ενώ 6 λεπτά αργότερα είδε το φάουλ του να σταματά στο δεξί δοκάρι.

Τότε αν Μετά το κόρνερ του Σάντσεζ, ο Χιμένες πήδηξε ψηλότερα από όλους και έστειλε την μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ελ Σενάουϊ.

Με ελάχιστο χρόνο να απομένει, η Αίγυπτος δεν κατάφερε να απειλήσει με το 0-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας των «Φαραώ» Μοχάμεντ Ελ Σενάουϊ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του γνώρισε τελικά την ήττα.

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Χεγκάζι (90+4΄)

Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις:

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Χαμέντ (50΄ λ.τρ. Μόρσι), Μαρουάν (63΄ Καχράμπα), Ελνενί, Αμπντελσαφί, Μαχμούντ Τρεζεγκέ, Σαϊντ, Ουάρντα (82΄ Ραμαντάν)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Χιμένες, Γκοντίν, Κάσερες, Βετσίνο (87΄ Τορέιρα), Μπεντανκούρ, Ναντές (58΄ Σάντσες), Ντε Αρασκέτα (59΄ Ροντρίγκες), Καβάνι, Σουάρες.