Η συγκινητική ομιλία του Κριστιάν Καρεμπέ σημάδεψε την τελευταία ημέρα του συνεδρίου «Συμμετοχή, Ένταξη και Κοινωνική Ευθύνη στον Παγκόσμιο Αθλητισμό» που διοργάνωσε το Χάρβαρντ στη Βοστώνη.
Ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης του Ολυμπιακού μίλησε μέσα από την καρδιά του για το θέμα «Μετανάστευση και Παιδική Ευημερία» και συγκίνησε άπαντες όταν αναφέρθηκε στη δική του ζωή και την απόφασή του να αφήσει τη Νέα Καληδονία και να μεταβεί στη Γαλλία για να παίξει ποδόσφαιρο.


Στο συνέδριο έδωσε επίσης το «παρών» ο πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ, Νίκολας Ράνταλ, ο οποίος εξέφρασε τους προβληματισμούς του, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συντονιστούν σε επίπεδο social responsibilities όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί, ομάδες και φορείς.
Παράλληλα, ο διευθυντής CSR της UEFA, Πατρίκ Γκασέρ, εξέφρασε την τεράστια εκτίμησή του προς τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη σπουδαία βοήθεια που προσφέρουν στην κοινωνία.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:


Οι εργασίες του παγκοσμίου συνεδρίου του Χάρβαρντ, το οποίο έλαβε χώρα για τρεις ημέρες, στη Βοστώνη, ολοκληρώθηκαν με το βλέμμα να στρέφεται άμεσα στο μέλλον. Στη δεύτερη ημέρα των συνεδριάσεων και συζητήσεων, η οποία έγραψε και τον επίλογο του συνεδρίου «Συμμετοχή, Ένταξη και Κοινωνική Ευθύνη στον Παγκόσμιο Αθλητισμό», σημαδεύτηκε από τον ομιλία του Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος συγκίνησε.
Ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης του Ολυμπιακού μίλησε με μεγάλο πάθος και από προσωπική εμπειρία, για το θέμα «Μετανάστευση και Παιδική Ευημερία». Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις ευκαιρίες των νεαρών παιδιών, τα οποία αφήνουν τα σπίτια και τις πατρίδες τους, για να κυνηγήσουν το όνειρο. «Κυνηγώντας το όνειρο που διαφεύγει: Εμπνέοντας τους αθλητικούς μετανάστες και πως διαμορφώνεται η πολιτική της ελπίδας στον νότο της παγκοσμιοποίησης».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τη δική του ζωή, για την απόφασή του να αφήσει τη Νέα Καληδονία και να μεταβεί στη Γαλλία, για να παίξει μπάλα. Ποια ήταν τα αποτελέσματα, το γνωρίζουμε όλοι, όμως αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι οι δυσκολίες που ο παλαιός άσος του Θρύλου και νυν στέλεχός του, αντιμετώπισε, μέχρι να φτάσει στην κορυφή.

Αυτό δεν ήταν το μόνο θέμα, όμως. «Τι ακολουθεί μετά τη συμμετοχή στην παγκόσμια αθλητική βιομηχανία; Πολλαπλές περιπτώσεις-μελέτες αθλητών με περισσότερες από μία εθνικότητες», ήταν επίσης μία πολύ σημαντική συζήτηση, στην οποία ο Κριστιάν Καρεμπέ συμμετείχε.

Εξίσου σημαντικές ήταν και οι τοποθετήσεις του Νίκολας Ράνταλ, στο δικό του round table. Ο πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ, εκπροσωπώντας τον βρετανικό σύλλογο, εξέφρασε τους προβληματισμούς του, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συντονιστούν σε επίπεδο social responsibilities όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί, ομάδες και φορείς.

 Συμφώνησε, δε, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες, πως μόνο ο Ολυμπιακός και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης μπορούν να εγγυηθούν ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον, ώστε τα αποτελέσματα από τις έρευνες και τις συζητήσεις να είναι ακόμη καλύτερα, με γνώμονα πάντα τους συνανθρώπους μας και τη δυνατότητα όλων να συμμετέχουν στον αθλητισμό, παγκοσμίως!

πηγή: to10.gr