Για να επανέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρομάν Αμπράμοβιτς, θα πρέπει να εξηγήσει πώς απέκτησε την περιουσία του. Πρόκειται για μια διαδικασία που εφαρμόστηκε μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των Βρετανών και των Ρώσων, που ακολούθησε του επεισοδίου με τον πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκρίπαλ.

Ο Τιμ Ρολς, επικεφαλής της Τσέλσι δήλωσε στην Telegraph ότι ο Αμπράμοβιτς είναι πρόθυμος να εξακολουθήσει να έχει τον αγγλικό σύλλογο, ωστόσο αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει εάν δεν αισθάνεται ευπρόσδεκτος στην Αγγλία.

«Προφανώς η αποχώρηση από τον σύλλογο είναι κάτι που του έχει ήδη περάσει από το μυαλό. Αλλά ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπερδέψει την πολιτική κατάσταση με τον αθλητισμό. Θα πρέπει να παίξουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, δεν θα δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερο εχθρότητες», εξήγησε.

Να σημειωθεί ότι ο Αμπράμοβιτς ανέλαβε τον έλεγχο της Τσέλσι το 2003, κάνοντας ισχυρές επενδύσεις για να φέρει ονόματα όπως οι Ζοσέ Μουρίνιο, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Φρανκ Λάμπαρντ και Εντέν Αζάρ. Από τότε, οι Λονδρέζοι κατέκτησαν πέντε πρωταθλήματα, ένα Champions League, ένα Europa League και πέντε Κύπελλα Αγγλίας.

πηγή:to10.gr