Μέγιστο πάθος, ψυχή και καρδιά και οι Έφηβοι του Θρύλου ξανά πρωταθλητές Ελλάδος. Οι Πειραιώτες αν και δεν έπιασαν πολύ καλή απόδοση στον αγώνα, αν και έμεινα πίσω στο σκορ στην παράταση από γκολ του Αθανασακόπουλου στο 98’ είχε τα ψυχικά αποθέματα να φέρει το ματς στα ίσια στο τέλος με τον Μπουλάρι.   Ο επιθετικός των Πειραιωτών, ισοφάρισε την αναμέτρηση στο 118’ και έτσι οδήγησε τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι, όπου εκεί οι παίκτες του Τάσου Θέου δεν γινόταν και δεν άξιζε να το χάσουν, μετά από το πάθος που έδειξαν σε όλο το ματς και ειδικά στο τέλος. Και αυτό έγινε… Ο Θρύλος πανάξια πρωταθλητής Ελλάδος… Οι παίκτες του Τάσου Θέου ήταν πραγματικοί μαχητές και αυτό έδειξαν και στο ματς.  

Ο  Μπουλάρι αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε, όμως ο Γκοτζαμανίδης με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έστειλε τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή, όπως και πέρυσι. Ο Θρύλος πανάξιος πρωταθλητής, για μία ομάδα που έχει πολύ μέλλον.  

Δυνατά μαρκαρίσματα και λίγα ρίσκα…  

Στο πρώτο ημίχρονο οι Έφηβοι του Ολυμπιακού μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν κυρίως με στημένες μπάλες να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν το προβάδισμα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, πήραν μέτρα στο γήπεδο και την κατοχή της μπάλας, χωρίς να γίνονται απειλητικοί μπροστά από την εστία του Καραργύρη.

Όπως συνηθίζεται στους τελικούς οι δύο ομάδες έβγαλαν μεγάλο πάθος, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να είναι αυτά που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο μέρος του αγώνα. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού χρειάστηκε ουσιαστικά να επέμβει στο 13’ στο σουτ του Σαμαρά, ο οποίος επωφελήθηκε από τις κόντρες και σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή των «ερυθρόλευκων», με τον πορτιέρο του Θρύλου να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση και να κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή ευκαιρία να σκοράρουν στο 21’ με το σουτ του Μπουλάρι να κοντράρει στους αμυντικούς του ΠΑΟ και να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας των «πράσινων».  Πάντως, οι δύο ομάδες δεν πήραν μεγάλα ρίσκα, όπως είναι φυσικό για τελικό, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.  

Οι άμυνες τον πρώτο λόγο… και παράταση  

Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες μπήκαν και πάλι στον αγωνιστικό χώρο με πρωταρχικό στόχο να μη δεχτούν κάποιο τέρμα, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν πολλές φάσεις στην αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και πάλι στο ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν με τις στημένες μπάλες να φανούν απειλητικοί χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την πλευρά τους οι τυπικά φιλοξενούμενοι σταδιακά ανέβασαν και πάλι την πίεσή τους, πήραν την κατοχή της μπάλας και είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν στο 65’ όταν το σουτ του Τζαβίδα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού. Δύο λεπτά αργότερα στο 67’ ήταν σειρά των «ερυθρόλευκων» να δημιουργήσουν πολύ καλές συνθήκες για γκολ, με το σουτ του Μπουλάρι να από το ύψος της μεγάλης περιοχής να μην είναι πολύ καλό, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Χατζηγιαννάκης. Στη συνέχεια, και για λίγα λεπτά οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, το ματς πήρε άγρια ομορφιά, με επιθέσεις εκατέρωθεν, ωστόσο τα δυνατά μαρκαρίσματα και το πάθος των αμυντικών γραμμών και των δύο ομάδων σταμάτησε κάθε επιθετική ενέργεια στο παιχνίδι. Το 0-0 έτσι δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ματς, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση.  

Πίσω στο σκορ….  

Η παράταση ξεκίνησε χωρίς να αλλάζει κάτι στο παιχνίδι, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να σκοράρει στο 98’ με τον Αθανασακόπουλο, έπειτα από προσωπική ενέργεια και ασίστ του Ζαγαρίτη, με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να ολιγωρούν στη συγκεκριμένη φάση. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους το ματς έγινε… ροντέο, με τους Πειραιώτες να είναι αναγκασμένοι να ανοιχτούν και να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης, αφήνοντας πίσω κενούς χώρους. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο γκολ στις καθυστερήσεις με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γεωργαντή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, και έτσι το 1-0 εις βάρος του Θρύλου να μένει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους του αγώνα.  

Μέγα πάθος και Ολυμπιακή ψυχή έστειλαν το ματς στην παράταση  

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης ο Ολυμπιακός δεν είχε και πολλές επιλογές πέρα του να ανοιχτεί για να ψάξει την ισοφάριση. Ωστόσο, η άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων είχε κλείσει καλά τους χώρους, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μην μπορούν να φανούν απειλητικοί. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη στο ματς. Ο Μπουλάρι έστειλε την μπάλα στο 118’ στα δίχτυα του ΠΑΟ, έκανε το 1-1 από κοντά έπειτα από την ασίστ του Ζαχαράκη, στέλνοντας έτσι το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.  

Δεν γινόταν να το χάσει!  

Τη διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε ο Ηλιάδης, κάνοντας το 1-0, με τον Μαρτίνη να ισοφαρίζει σε 1-1. Στη συνέχεια, ο Ζαγαρίτης έκανε το 2-1 για τον ΠΑΟ, με τον Φέκκα να ισοφαρίζει εκ νέου. Ο Καραργύρης έπιασε στη συνέχεια το πέναλτι του Μαυρουδή, με τον Κοτσιανούλη να κάνει το 3-2 υπέρ του Θρύλου. Ο Ντοματάς κάνει το 3-3 και ο Μπουλάρι αστόχησε στη συνέχεια. Ο Σαντικάι αστοχεί και από τον ΠΑΟ, με τον Γκοτζαμανίδη να σκοράρει στη συνέχει και να δίνει έτσι το τρόπαιο στον Θρύλο.  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Θέος)   Καραργύρης, Κωνσταντινίδης (109’ Κοτσιανούλης), Μαρτίνης, Γκοτζαμανίδης, Μποσκουίδης, Γλυνός (102’ Ζαχαράκης), Μούγιο (79’ Μπόνιος), Νικόλης, Μπουλάρι, Φέκκας, Τσακίρης (69’ Γεωργαντής)  

Παναθηναϊκός (Συλαϊδόπουλος Σωτήρης)   Χατζηγιαννάκης, Βαγιανίδης, Παρασκευόπουλος, Σαντικάι, Σπίνος (90+1 Ντοματάς), Μαυρουδής, Τζαβίδας (70’ Ηλιάδης), Αλεξανδρόπουλος (105+1 Αθανασακόπουλος), Σερπέζης (114’ Σιατούνης), Αθανασακόπουλος, Σαμαράς (81’ Ζαγαρίτης)

Πηγή: Gavros.gr