Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τη δολοφονία του Γιάνος Φένιο οι αστυνομικές Αρχές της Ουγγαρίας έφτασαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του. Βασικός ύποπτος για αυτήν είναι ο Τάμας Γκιάρφας, επί σειρά ετών πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας της Ουγγαρίας και αντιπρόεδρος της FINA.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 11 Φεβρουαρίου 1998 ο Γιάνος Φένιο δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του.

Ο ισχυρός άνδρας των Media στην Ουγγαρία είχε σταματήσει με το όχημα του σε ένα φανάρι όταν άγνωστοι των πλησίασαν και τον πυροβόλησαν εξ επαφής. Από την αρχή ο Γκιάρφας ήταν ανάμεσα στους υπόπτους της αστυνομίας και τελικά θα οδηγηθεί μετά από 20 χρόνια στον εισαγγελέα.

Τόσο ο αντιπρόεδρος της FINA οσο και ένας ακόμα ύποπτος βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο των ερευνών από την ειδική ανακριτική ομάδα που δημιουργήθηκε πέρσι με στόχο την εξιχνίαση της δολοφονίας. Ο έτερος κατηγορούμενος είναι ο Τάμας Πόρτικ ο οποίος και φέρεται να έδωσε στις Αρχές το όνομα του Γκιάρφας.

Ο 69χρονος παράγοντας από το 1993 μέχρι και το 2016 ήταν πρόεδρος της κολυμβητικής Ομοσπονδίας της Ουγγαρίας και μέχρι χτες κατείχε τον τίτλο του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

πηγή:sport24.gr