Επιτυχημένο αποδείχθηκε το crush test του Ολυμπιακού πριν την έναρξη των play off της Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να περνάνε με 79-73 από το κλειστό της Νέας Σμύρνης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον Πανιώνιο, με τους «κυανέρυθρους» να εκμεταλλεύονται την αστοχία τον φιλοξενούμενων και να κλείνουν το σκορ της πρώτης περιόδου μπροστά στο σκορ με 16-13.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αφύπνισε τους παίκτες του και με καλά ποσοστά στα τρίποντα (5/8), οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με διαφορά 7 πόντων(39-32).

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε να σκοράρει, με τον Πανιώνιο να αρνείται πεισματικά να παραδώσει τα όπλα, ακολουθώντας στο σκορ από κοντά.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Βασίλης Σπανούλης με δύο εύστοχες βολές, ξεπέρασε τον Νίκο Χατζή και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1.

Ο Πανιώνιος συνέχισε την προσπάθεια του το τελευταίο δεκάλεπτο, φτάνοντας την διαφορά ακόμη και στον ένα πόντο (61-62).

Τότε ο Ολυμπιακός «χάιδεψε το γκάζι», ανοίγοντας τη διαφορά στους 7 (75-68), με τον Πανιώνιο να πληρώνει τη αστοχία του στις βολές (45% την 4η περίοδο) και τελικά να ηττάται με 79-73.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 32-39, 50-58, 73-79

Πηγή:in.gr