Να τελειώσει αυτή η χρονιά, να φύγει και ο Ολυμπιακός να κάνει αυτά που πρέπει το καλοκαίρι για να ξαναβρεί το δρόμο του. Διότι σε ένα ακόμα φετινό ματς, δεν έπαιξε καλά και «πέταξε» άλλους δύο βαθμούς, αυτή τη φορά στη Λιβαδειά (1-1).

Σε ένα ματς που το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, η ομάδα ανέβασε στροφές στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους και έδειξε ικανή να γυρίσει το ματς. Ό,τι όμως έκανε ήταν αυτά τα 15 λεπτά. Γιατί από εκεί και πέρα «έσβησε» και εμφάνισε ξανά τις αδυναμίες της. Η σεζόν τελειώνει, αυτά που πρέπει να γίνουν θα γίνουν και οι αποφάσεις έχουν παρθεί για να ξαναβρεθεί ο σύλλογος στη θέση που του αρμόζει, την πρώτη και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Λάθη, λάθη, λάθη

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο σημεία στα οποία μπορεί να σταθεί κανείς. Και ποια ήταν αυτά; Αφενός το γκολ του Λεβαδειακού στο 4’. Αφετέρου στην αδυναμία του Ολυμπιακού να δημιουργήσει καθαρές φάσεις και να απειλήσει, ουσιαστικά, την εστία του Επασί. Η αδράνεια της άμυνας και ειδικά του Μποτία που έχασε τον Νιάσε έφεραν το 1-0. Τα αμυντικά κενά ήταν χτυπητά και σε κάθε φάση που ήθελα να επιτεθεί η ομάδα του Ανιγκό, υπήρχε δίοδος για την περιοχή του Προτό. Όπως έγινε και στο 22’, με τον Βέλγο να σταματά τον Σαβαντογκό που ήταν εντελώς αμαρκάριστος! Παράλληλα, έλλειψη ρυθμού και καθαρού μυαλού.

Πολλές ατομικές ενέργειες, αλλά όχι συνεργασίες. Συν τοις άλλοις, όταν έφτασαν στην περιοχή του Λεβαδειακού οι παίκτες του Ολυμπιακού, κάτι δεν έκαναν σωστά και χαλούσαν τη συνολική προσπάθεια. Βιασύνη σε αρκετές περιπτώσεις και το… κάτι παραπάνω που ήθελαν να κάνουν ορισμένοι είχαν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα από τα προσδοκόμενα για τους ποδοσφαιριστές του Θρύλου. Τι είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός στα πρώτα 45 λεπτά; Την κατοχή της μπάλας που έφτασε στο 61%, τις περισσότερες τελικές –σε αριθμό- αλλά όχι την ουσία. Η πιο καλή του στιγμή ήταν στο 27’, όταν ο Ανσαριφάρντ δεν πρόλαβε την μπάλα στη σέντρα του Ομάρ! Και το φάουλ του Μιραλάς στο 41’.

Γρήγορη ισοφάριση αλλά ως εκεί

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Γκαρθία έριξε στο ματς τον Φορτούνη αντί του Μάριν που δεν είχε βοηθήσει. Και παράλληλα εσωτερική αλλαγή με τον Οτζίτζα να πηγαίνει στα δεξιά. Όμως το πιο σημαντικό ήταν η άνοδος του Κούτση. Ο νεαρός αριστερός μπακ άρχισε να συμμετέχει ενεργά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του Θρύλου. Από εκείνον ξεκίνησε η φάση του 1-1, από τα δικά του πόδια και η τεράστια ευκαιρία του Ανσαριφάρντ στο 71’ , όταν ο Επασί έκανε μια τεράστια επέμβαση με τα πόδια. Το σκηνικό του ματς, πάντως, ήταν εντελώς διαφορετικό.

Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο, άρχισε να «πατάει» περιοχή και να απειλεί, αλλά πέραν του τέρματος του Καρίμ στο 48’, δεν είχε βρεθεί ο τρόπος για να «σπάσει» τη ζώνη άμυνα των Βοιωτών. Μέσα σε ένα τέταρτο, ως το 60ό λεπτό, ο Θρύλος έκανε 4 τελικές ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε 5! Αλλά από εκεί και πέρα… Η ομάδα «έσβησε»! Διότι στο τελευταίο ημίωρο μπορεί να υπήρχε όρεξη, αλλά αυτό δεν συνδυάστηκε από την ουσία. Οι «ερυθρόλευκοι» πλησίαζαν στην περιοχή του Επασί, έφταναν εύκολα εκεί, αλλά τίποτα παραπάνω. Στο τελευταίο ημίωρο είχε δύο τελικές κι αυτές στο τέρμα και πολλές φάσεις που θα μπορούσαν να έχουν θετική κατάληξη, εάν…

Όμως δεν έγινε τίποτα από αυτά και το ματς έμεινε στο 1-1.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινες κάρτες: Νιάσε (15’), Τσαμπούρης (51’) / Ρομαό (47’), Σισέ (66’).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ζοάο Φαβάρο, Ντιόγκο, Νιάσε, Μητρόπουλος (90’+2 Καραχάλιος), Σαβαντογκό (69’ Καλτσάς), Σουμπίνιο (65’ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Μάρτινς (65’ Σεμπά), Μάριν (46’ Φορτούνης), Μιραλάς (86’ Τζούρτζεβιτς), Οτζίτζα, Ανσαριφάρντ.