Tα ξημερώματα της Δευτέρας (26/3) έφτασε στην Αθήνα η αποστολή της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πρώτο Europa Cup. Η αντιπροσωπευτική μας ομάδα επικράτησε με 9-8 επί της Ρωσίας στον τελικό που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (24/3).

Μετά από αρκετή ταλαιπωρία τα κορίτσια της Εθνικής επέστρεψαν λίγο μετά τις 3 π.μ. στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου και τους περίμεναν συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της ΚΟΕ, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Το κλίμα παρά το προχωρημένο της ώρας ήταν εορταστικό και δε θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά αφού είναι το πρώτο μετάλλιο που κατακτά η Εθνική ομάδα των γυναικών μετά το 2012.

«Είναι μία νίκη ψυχολογίας για τα κορίτσια που έμειναν 6 ολόκληρα χρόνια μακριά από μεγάλες διακρίσεις και με αυτό το τρόπαιο επιβεβαιώνουν στους εαυτούς τους τις δυνατότητές τους. Συνεχίζουμε και στοχεύουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά», υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης.

«Καταφέραμε να σηκώσουμε την πρώτη μας κούπα μετά από πάρα πολύ καιρό, κάτι που έχει πολύ μεγάλη αξία, γιατί το χρυσό αυτό μετάλλιο ήρθε στην πρώτη διοργάνωση του Europa Cup, κάτι που από μόνο του θα μείνει στην ιστορία.», συμπλήρωσε η αρχηγός της Εθνικής Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Από την πλευρά της το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και έφορος της Εθνικής ομάδας, Βάσω Αρβανιτοπούλου, υποστήριξε: «Ήρθε αυτή η τόσο μεγάλη διάκριση και όλοι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και το κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί σε όλη την ομάδα. Ήταν συγκινητική η προσπάθεια των κοριτσιών και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια».

πηγή:sport24.gr