Με δύο γκολ και μία ασίστ του Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα κατατρόπωσε με 3-0 της Τσέλσι στη Βαρκελώνη και μετά το 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Champions League.

Ο Τιμπό Κουρτουά είδε δύο φορές τη μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του μετά από σουτ του Λιονέλ Μέσι (3΄, 63΄), με τον Αργεντινό να γιορτάζει παράλληλα με την πρόκριση της ομάδας του και τα 100 γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου». Στο 20΄ από μαγική μπαλιά του Μέσι ο Ντεμπελέ πέτυχε το 2-0 με βολέ μέσα από την περιοχή.

Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν, είχαν αρκετές καλές στιγμές στο ματς, ένα δοκάρι στο ξεκίνημα του β΄ μέρους με το φάουλ του Αλόνσο κι άλλο ένα στο 90΄ με την κεφαλιά του Ρούντιγκερ, αλλά υστερούσαν στην τελική προσπάθεια και μοιραία η εφετινή ευρωπαϊκή τους πορεία σταμάτησε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Σέρτζι Ρομπέρτο - Γουίλιαν, Ζιρού

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (61΄ Αντρέ Γκόμεζ), Ινιέστα (56΄ Παουλίνιο), Σουάρες, Μέσι, Ντεμπελέ (67΄ Βιδάλ), Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί

ΤΣΕΛΣΙ (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Φάμπρεγας, Καντέ, Αζάρ (82΄ Πέδρο), Μόουζες (67΄ Ζαπακόστα), Ζιρού (67΄ Μοράτα), Γουίλιαν, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα

Βόλτα στην Τουρκία η Μπάγερν

Το 5-0 του Μονάχου δεν εμπόδισε τη Μπάγερν να περάσει και από το «Μπεσίκτας Παρκ» της Κωνσταντινούπολης, με 3-1, και να «σφραγίσει» μαθηματικά την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Champions League.

Η 11η συνεχόμενη νίκη στη διοργάνωση επί των ημερών του Γιουπ Χάινκες συνιστά ένα σπουδαίο ρεκόρ για τον Γερμανό προπονητή και την ομάδα του, που συνεχίζει ακάθεκτη για το «τρεμπλ».

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα στο 18΄ άνοιξε το σκορ για την Μπάγερν, ενώ στο 46΄ με το αυτογκόλ του Γκιονούλ η γερμανική ομάδα ανέβασε το δείκτη του σκορ (2-0). Το μόνο που κατάφεραν οι πρωταθλητές Τουρκίας ήταν να μειώσουν στο 59΄ με τον Βάγκνερ Λοβ, ενώ στο 84΄ ο Βάγκνερ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γκιουνές): Ζενγκίν, Κουαρέσμα, Οζιακούπ, Πεκτεμέκ, Μεντέλ, Λενς (60΄ Ταλίσκα), Αρσλάν (60΄ Χάτσινσον), Ουϊσάλ, Λοβ (75΄ Μπάμπελ), Γκιονούλ, Ερκίν

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιουπ Χάινκες): Ούλριχ, Χούμελς (46΄ Σίλε), Τιάγκο (35΄ Χάμες Ροντρίγκες), Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι (68΄ Βάγκνερ), Ραφίνια, Μπόατενγκ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα

Αναλυτικά οι ρεβάνς:

Παρί Σ.Ζ. – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (1-3)
Λίβερπουλ – Πόρτο 0-0 (5-0)
Τότεναμ – Γιουβέντους 1-2 (2-2)
Μάντσεστερ Σίτι – Βασιλεία 1-2 (4-0)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη 1-2 (0-0)
Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0 (1-2)
Μπεσίκτας – Μπάγερν Μονάχου 1-3 (0-5)
Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 3-0   (1-1)