Η φαρσοκωμωδία που ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Κυριακής με πρωταγωνιστή τον «πιστολέρο από το Ροστόφ», Ιβάν Σαββίδη, συνεχίζεται για τρίτο εικοσιτετράωρο με φόντο αυτή την φορά, την ανακοίνωση (δήθεν) συγνώμης του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Όπως μας πληροφόρησε, ο λόγος για τον οποίο μπούκαρε με το περίστροφο στην ζώνη και συνοδεία φουσκωτών στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, απειλώντας θεούς και δαίμονες ήταν για να... προστατεύσει την ομάδα του. Από ποιον; Μα η πηγή του κινδύνου εκείνου το βράδυ δεν ήταν άλλη από τον ίδιο και τα μαυροφορεμένα παλικάρια του με τα «σιδερικά» τους.

Φυσικά, η γελοία και στημένη στην λογική του επικοινωνιακού συμψηφισμού προπαγάνδα που στήθηκε από το γνωστό και κατά βάση φιλοκυβερνητικό μιντιακό σύστημα, δεν ήταν ικανή να πείσει ούτε έναν Έλληνα. Άλλωστε, η αποτρόπαια εικόνα του αγαπημένου επιχειρηματία της κυβέρνησης μιλούσε από μόνη της και ήταν πρωτοφανής εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων, έστω κι αν κάποιοι εγκάθετοι έσπευσαν να την καμουφλάρουν, με το επιχείρημα ότι «πάντα γίνονταν αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Όχι, αυτά φυσικά και δεν έχουν προηγούμενο, πολλώ δε μάλλον από έναν τύπο που εκτός από επικεφαλής ομάδας, αυτοπροβάλλεται και ως παράγοντας της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και του εγχώριου μιντιακού κατεστημένου. Που κάνει δουλειές με το κράτος και που τα λέει καθημερινά με στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία όχι μόνο τον αποθεώνουν σε κάθε ευκαιρία, αλλά και σπεύδουν να τον εξυπηρετήσουν στα δύσκολα (όπως συνέβη με το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ).

Το βράδυ της Κυριακής, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σκέφθηκαν μοιραία τι θα γινόταν αν τα ίδια γεγονότα λάμβαναν χώρα στο Καραϊσκάκη, με κεντρικό πρόσωπο τον -εδώ και καιρό στοχοποιημένο από τους γνωστούς κυβερνητικούς κύκλους- Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος βλέπετε σε αντίθεση με τον Ιβάν και ως -κανονικός- εφοπλιστής, δεν ήταν ποτέ διατεθειμένος να παίξει τέτοιου είδους παιχνιδάκια. Δεν χρειάζεται βέβαια να το ψάξουν και πολύ.

Ο Πάνος ο Καμμένος θα έστελνε με συνοπτικές διαδικασίες τα Σινούκ για να συλλάβουν τους πάντες, τα ΜΜΕ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ζητούσαν την εξορία του ηγέτη του Ολυμπιακού και τον εγκλεισμό ολόκληρου του Δ.Σ. σε σωφρονιστικό κατάστημα και το Μαξίμου θα πανηγύριζε για τον ερχομό της «εξυγίανσης». Θυμηθείτε, ότι πριν από λίγα μόλις χρόνια, αντίστοιχοι καλοθελητές εκείνης της εποχής κόντεψαν να στήσουν τον Μαρινάκη στο εκτελεστικό απόσπασμα για μια αναφορά περί φούστας και μπλούζας (η χαρακτηριστική του ατάκα για τον Σισέ το 2011), αλλά και για μια βόλτα στην Λεωφόρο πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το 2015, όπου σημειωτέον λίγο έλειψε να να τον πετύχει κάποια από τις δεκάδες δολοφονικές φωτοβολίδες που περνούσαν πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Ποιος μπορεί επίσης να ξεχάσει ότι κάποιοι έκαναν «λάβαρο εξυγίανσης», προσφεύγοντας μάλιστα και στην Δικαιοσύνη, μια συνομιλία του (!) με τους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου του 2013, τους οποίους και επισκέφθηκε στα αποδυτήρια για τους ευχηθεί καλή επιτυχία. Πλέον, αναμένουμε τις εξελίξεις και κυρίως τις πρωτοβουλίες των αρμόδιων Αρχών για την περίπτωση Σαββίδη.

Αναμένουμε επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον τις -έστω και καθυστερημένες δεδομένου του γεγονόρος ότι έχουν περάσει σχεδόν 48 ώρες από τις «ομορφιές» της Τούμπας- τοποθετήσεις του Καμμένου, του Τσακαλώτου, του ίδιου του Τσίπρα και των υπολοίπων λαλίστατων δηλωμένων θαυμαστών του Ιβάν στους κόλπους της κυβέρνησης.

Πηγή: Gavros.gr