Ένα ένα αποσύρονται τα τελευταία 24ωρα τα μεγάλα ονόματα του τένις από το Αυστραλιανό όπεν. Μετά τον Άντι Μάρεϊ και τον Κέι Νισικόρι, ήρθε η σειρά της Σερένα Γουίλιαμς να αποσύρει τη συμμετοχή της από το τουρνουά.

Η Αμερικανίδα τενίστρια γέννησε πριν από τρεις μήνες και έκανε μια απόπειρα να επιστρέψει πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. Έδωσε έναν αγώνα επίδειξης, αλλά απείχε πολύ από τον καλό της εαυτό και γι' αυτό αποφάσισε να μην κατέβει στο πρώτο Γκραν Σλαμ της χρονιάς, που ξεκινά στις 15 Ιανουαρίου.

«Μετά από τον πρώτο μου αγώνα μετά τη γέννα, συνειδητοποίησα πως είμαι πολύ κοντά στο επίπεδο που θέλω να είμαι. Ο προπονητής και η ομάδα μου πάντα μου λένε να πηγαίνω μόνο στα τουρνουά για τα οποία μπορώ να φτάσω μέχρι το τέλος. Με δεδομένο αυτό, με απογοήτευση δηλώνω πως αποφάσισα να μην αγωνιστώ στο Australian Open αυτήν τη χρονιά», ανέφερε η 36χρονη κάτοχος 23 Γκραν Σλαμ.

Οι απουσίες σπουδαίων ονομάτων από το όπεν της Μελβούρνης πιθανότατα δεν θα σταματήσουν εκεί. Και ο Νόβακ Τζόκοβιτς σκέφτεται σοβαρά να μην κατέβει, καθώς και αυτός δεν έχει ξεπεράσει προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει από πέρυσι.