Τα Χριστούγεννα είναι η μέρα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην κανονική διάρκεια της σεζόν για το ΝΒΑ καθώς τα ματς με τα ζευγάρια είναι επιλεγμένα για να κρατήσουν τον τηλεθεατή στην τηλεόραση. Και ένα από τα ζευγάρια ήταν αυτό των τελικών των τελευταίων τριών ετών μεταξύ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και τον Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Οι Γουόριορς, όπως και στους τελικούς πέρυσι, έτσι και στο πρώτο μεταξύ τους ματς φέτος, κέρδισαν έστω και δύσκολα με 99-92 στην έδρα τους, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Κέβιν Ντουράντ που σκόραρε 25 πόντους, έναντι 31 του Κέβιν Λοβ και 20 του Λεμπρόν Τζέιμς για τους ηττημένους.

Στα άλλα ζευγάρια της ημέρας, η Ουάσιγκντον πήρε το ντέρμπι του «μίσους», όπως έχουν εξελιχθεί τα ματς με τους Μπόστον Σέλτικς τα τελευταία χρόνια, επικρατώντας με σκορ 111-103 μέσα στη Βοστόνη, ενώ η Φιλαδέλφια πήρε μεγάλη νίκη επί των Νιου Γιορκ Νικς με 105-98 στη Νέα Υόρκη.

Στο τέταρτο κατά σειρά ματς των Χριστουγέννων, η Οκλαχόμα επικράτησε του Χιούστον με 112-107, ενώ τα ξημερώματα η Μινεσότα κυριάρχησε των Λος Άντζελες Λέικερς με 121-104.