Το νέο του, διετές συμβόλαιο, με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, υπέγραψε ο Μίχαελ Σκίμπε, που θα συνεχίσει να καθοδηγεί την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μέχρι τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020, εφ’ όσον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάρει τη πρόκριση στη τελική φάση.


Ο Γερμανός προπονητής, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Ε.Π.Ο. σχετικά με τη πρόσληψή του και τόνισε πως η ελληνική ομάδα θα καταφέρει να πετύχει αυτό που δεν πέτυχε φέτος με την πρόκριση στη τελική φάση του Μουντιάλ.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που το συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε να επεκτείνει το συμβόλαιό μου για άλλα δύο χρόνια. Νομίζω ότι σε αυτά τα δύο χρόνια οι επιτυχίες ήταν περισσότερες από τις αποτυχίες. Πρέπει όμως να ζήσουμε με την αποτυχία του αποκλεισμού. Παρόλα αυτά, η αποστολή μας είναι να καταφέρουμε να προκριθούμε στο EURO 2020. Και θα τα καταφέρουμε», ήταν τα πρώτα λόγια του Γερμανού προπονητή που επεσήμανε πως είχε προτάσεις από συλλόγους, αλλά νοιώθει δεμένος με τους Έλληνες διεθνείς.


«Είχα κάποιες προτάσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά νιώθω χαρούμενος και υπερήφανος που είμαι προπονητής της εθνικής μας ομάδας. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με τους παίκτες και ελπίζω ότι θα δούμε κάποιους νέους παίκτες στο μέλλον. Άρα δεν με απασχολούν καθόλου οι άλλες προτάσεις, αφού το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η εθνική ομάδα».


Οσον αφορά την έδρα της Εθνικής, ο Σκίμπε τόνισε πως στη Γερμανία η «νάσιοναλμανσαφτ» έπαιζε σε όλες τις πόλεις της χώρας και πως το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με την εθνική Ελλάδος.
«Ήμουν επί τέσσερα χρόνια ομοσπονδιακός της Γερμανίας και ξέραμε όλοι ότι η εθνική ήταν ομάδα όλων των Γερμανών. Στο Ντόρτμουντ, τη Βρέμη, το Μόναχο, το Καϊζερσλάουτερν. Νομίζω κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Ελλάδα, άρα θεωρώ ότι είναι καλό να παίξουμε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ακόμα και στα νησιά, θα ήταν κάτι πολύ καλό για τους παίκτες. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί, η εθνική είναι ομάδα όλων των Ελλήνων, είτε εδώ είτε στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι είναι πολύ σωστό να παίξουμε αγώνες και σε άλλα γήπεδα, όχι μόνο στο γήπεδο του Πειραιά, παρότι αυτό είναι το καλύτερο γήπεδο», ήταν τα λόγια του Σκίμπε, που στον απολογισμό του στα πρώτα δύο χρόνια που έκατσε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, είπε πως έγινε καλή δουλειά και πως έχει επιστρέψει το καλό κλίμα στην ομάδα μετά την αποτυχία της επιλογής Ρανιέρι.


«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να δουλεύουμε συνεχώς ώστε να έχουμε μια ομάδα από παίκτες που αγαπούν να φορούν τη φανέλα της εθνικής. Αυτή είναι η αποστολή μας. Θα ρωτήσω κάθε παίκτη ξεχωριστά αν είναι διατεθειμένος να κάνει το παν για να προκριθούμε. Έχουμε πολλούς παίκτες που δεν αγωνίζονται στους συλλόγους τους και πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν για να μπορούν να σταθούν σ΄ αυτό το επίπεδο. Πρέπει να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να έχουμε και ποδοσφαιριστές έτοιμους να αντικαταστήσουν 1 ή 2 παίκτες στη βασική ενδεκάδα και να σταθούν στο ίδιο επίπεδο. Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στο διάστημα αυτό. Οποιος παίζει σε πολύ καλή ομάδα, υψηλού επιπέδου, θα έχει θέση στην εθνική ακόμα κι αν δεν αγωνίζεται συνεχώς στην ομάδα του», είπε.