Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Κισσαμικό στα Χανιά και «σφράγισε» την πρόκρισή του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας – Ορεξάτος στο πρώτο, έπεσε στο δεύτερο - Νέο γκολ από τον Τζούρτζεβιτς, που είχε και δύο δοκάρια!

Ο Τάκης Λεμονής στον αγώνα με τον Κισσαμικό έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μέχρι στιγμής δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά στη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, παρέταξε τον Θρύλο με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τους Φιγκέιρας, Ενγκελς, Νικολάου και Λάμπρου στην τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μάρτινς, Ανδρούτσος και Ζιλέ, με τους Μπεν και Καρσελά να βρίσκονται στις δύο άκρες. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζούρτζεβιτς, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στον αγώνα με την Κέρκυρα και βοήθησε τον Ολυμπιακό να φύγει με το διπλό από το νησί των Φαιάκων.

Ηταν ορεξάτος

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά τις πολλές αλλαγές, ξεκίνησαν πολύ δυνατά και στο 8ο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Μπεν σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ με τον Ανδρούτσο! Η φάση ξεκίνησε από το σουτ του Τζούρτζεβιτς, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Καρσελά, ο Μαροκινός προσπάθησε να τη στείλει στα δίχτυα, αλλά δεν τα κατάφερε και στην εξέλιξη της φάσης ο Ανδρούτσος πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 14’ οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά την εστία του Παπαδόπουλου, αλλά και πάλι χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Ενγκελς έστρωσε ωραία στον Καρσελά, αυτός πλάσαρε απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά η προσπάθειά του έγινε υπό πίεση και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Γκολ και δοκάρι από τον Ούρος

Ο,τι δεν κατάφερε ο Μαροκινός το έκανε στο 30’ ο Τζούρτζεβιτς! Ο Μπεν σέντραρε από αριστερά, ο Ζιλέ έστρωσε με κεφαλιά στον Σέρβο και αυτός από κοντά έκανε το 1-0! Στο 34’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι και πάλι με τον Τζούρτζεβιτς. Ο Φιγκέιρας βρήκε με μια πολύ ωραία σέντρα τον 23χρονο στράικερ, αυτός έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον Θρύλο στο 1-0.

Επεσε και ισοφαρίστηκε

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει την κατάσταση. Στο 55’ ο Καρσελά έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή, αλλά αυτοί που πέτυχαν το δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση ήταν οι γηπεδούχοι. Στο 68’ ο Αποστολίδης ελίχθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε στη γωνία του Καπίνο και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 75’ ο Μπεν απείλησε τον Παπαδόπουλο, αλλά ο νεαρός πορτιέρο αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κομωριανού.

Νέο δοκάρι από τον Ούρος

Στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης ο Τάκης Λεμονής προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα, βάζοντας τους Σισέ και Μάριν στις θέσεις των Λάμπρου και Ανδρούτσου. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Θρύλος είχε δεύτερο δοκάρι και πάλι με τον Τζούρτζεβιτς! Ο Μάριν σέντραρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Σέρβος κοντρόλαρε ωραία με το στήθος και έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο 23χρονος στάθηκε άτυχος, με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

Κισσαμικός (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Σερβιλάκης, Παντελάκης, Ζιούλης, Μεγαρίτης, Γκίνη, Αποστολίδης, Βρεττός (84’ Μπακάνιν), Χαλκιαδάκης (73’ Ντάγκρας), Νικόλτσης (61΄ Τασιούλης)

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Λάμπρου (76’ Σισέ), Νικολάου, Ενγκελς, Φιγκέιρας, Μάρτινς, Ζιλέ, Ανδρούτσος (79’ Μάριν), Καρσελά, Μπεν, Τζούρτζεβιτς

gavros.gr