Η ομάδα του Τάκη Λεμονή κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα και ήρθε ισόπαλη 0-0 με μια από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη!

Σπουδαία εμφάνιση από την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, η οποία απέδειξε ότι ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης! Οι «ερυθρόλευκοι» ακολούθησαν κατά γράμμα το πλάνο του Τάκη Λεμονή και με τη βοήθεια των ΓΑΥΡΩΝ πήραν έναν υπερπολύτιμο βαθμό!

Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός του Ολυμπιακού στον 4ο όμιλο του Champions League, ενώ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Σπόρτινγκ και Γιουβέντους ήρθαν ισόπαλες 1-1. Ο Θρύλος με το βαθμό της ισοπαλίας παρέμεινε ζωντανός στη μάχη για το Europa League και την επόμενη αγωνιστική θα τα δώσει όλα στην Λισαβόνα, για να διεκδικήσει την τρίτη θέση.

Πήρε δύναμη από τον κόσμο του

Ο Ολυμπιακός δεν φοβήθηκε την Μπαρτσελόνα και μπήκε αποφασισμένος να διεκδικήσει τις πιθανότητές του! Οι παίκτες του Θρύλου με τον κόσμο στο πλευρό τους έτρεχαν ασταμάτητα και έπεφταν με δύναμη πάνω στους αντιπάλους τους. Στο 4ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ στην αναμέτρηση. Ο Φορτούνης έφερε την μπάλα στην περιοχή της Μπαρτσελόνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν τον κίνδυνο. Στο 15’ ο Ομάρ προωθήθηκε στην περιοχή των Μπλαουγκράνα, ο Οτζίτζα είδε τον Νορβηγό και του πέρασε την μπάλα, αλλά ο Ουμτιτί έβαλε το πόδι του και πρόλαβε τον μπακ του Θρύλου πριν σουτάρει μπροστά στον Τερ Στέγκεν.

Εξαιρετικός ο Προτό, απείλησε με Φορτούνη

Πέντε λεπτά αργότερα η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε την πρώτη της ευκαιρία στην αναμέτρηση, αλλά ο Προτό έδειξε τη σπουδαία κλάση του και είπε «όχι» στον Σουάρες! Ο Ουρουγουανός προσπάθησε με τακουνάκι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως, ο Βέλγος απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε το μηδέν, κερδίζοντας το χειροκρότημα των ΓΑΥΡΩΝ!

Στο 27’ ο Προτό πραγματοποίησε και νέα απόκρουση, αυτή τη φορά στο σουτ του Μέσι! Ο Βέλγος έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Αργεντινού και έδειξε και πάλι πολύ… σκληρός για να δεχθεί γκολ! Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Θρύλου να απειλήσει! Ο Φορτούνης έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν. Στο 37’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και μπλόκαρε. Ο Καρσελά συνεργάστηκε άψογα με τον Ρομαό, αυτός είδε την κίνηση του Φορτούνη στην αντίπαλη περιοχή και του πέρασε την μπάλα, ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου σούταρε, αλλά ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε. Ο Ολυμπιακός στάθηκε πάρα πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Εμεινε πιστός στο πλάνο του

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Προτό. Ο Τάκης Λεμονής είχε στήσει μαεστρικά την ομάδα του, η οποία ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα την άμυνα των Καταλανών. Στο 60’ οι πρωταθλητές Ελλάδας δημιούργησαν ουσιαστικά την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από αριστερά και έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Τερ Στέγκεν πρόλαβε και έδιωξε με υπερένταση μπροστά από τον Ενγκελς. Ο Βέλγος είχε προωθηθεί για να πάρει την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή! Στο 62’ ο Σουάρες συνεργάστηκε με τον Μέσι, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Προτό.

Αλλαγές από τον Λεμονή

Στο 75’ ο Τάκης Λεμονής έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Ζιλέ στη θέση του Οτζίτζα. Τρία λεπτά αργότερα ο προπονητής του Θρύλου έκανε και νέα αλλαγή, ρίχνοντας στη μάχη τον Πάρντο αντί του Καρσελά. Στο 80’ η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι με τον Σουάρες. Ο Λατινοαμερικάνος προσπάθησε να κρεμάσει τον Προτό, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 83’ ο Λεμονής ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Φορτούνη να αφήνει τη θέση του στον Τζούρτζεβιτς.

Προτό για… ΟΣΚΑΡ!

Στα τελευταία λεπτά μίλησε η σπουδαία κλάση του Προτό, ο οποίος στο 88’ και στο 90+1’ είπε «όχι» στον Λιονέλ Μέσι! Τρομερές επεμβάσεις από τον πολύπειρο πορτιέρο, ο οποίος κέρδισε το απλόχερο χειροκρότημα των ΓΑΥΡΩΝ! Ο Βέλγος στάθηκε στο ύψος του και βοήθησε τον Θρύλο να πάρει έναν υπερπολύτιμο βαθμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (Ζιλέ), Καρσελά (78' Πάρντο), Φιγκέιρας, Φορτούνης (83' Τζούρτζεβιτς)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπούσκετς, Σουάρεθ (75' Αντρέ Γκόμες), Παουλίνιο (62' Ράκιτιτς), Σέρχι Ρομπέρτο (45'+1' Ντεουλοφέου), Μέσι, Σουάρες

Πηγή:gavros.gr