Σάλο προκάλεσε η δήλωση του Θανάση Αντετοκούνμπο μετά την ήττα της εθνικής ομάδας μπάσκετ από τη Φινλανδία, όπου ανέφερε πως θα πρέπει «να παίζουν αυτοί που θέλουν να παίζουν με την ψυχή τους για την Εθνική ομάδα».

Αρκετοί ήταν αυτοί που συμφώνησαν με τη δήλωση του διεθνή παίκτη, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ωστόσο συμπαίκτες του εξέφρασαν αντίθετη άποψη.

Χαρακτηριστικά, ο Ιωάννης Παπαπέτρου αντέδρασε λέγοντας: «Δε νομίζω ότι δεν θέλει κανένας. Είναι πολύ άσχημο να βγάζεις το δάχτυλο και να υποδεικνύεις κάποια άτομα όταν είσαι σε μια ομάδα. Εδώ δεν παίζουμε τένις, είναι ομαδικό το άθλημα. Αυτά δεν υπάρχουν, αλλά πέραν τούτου τώρα δεν μπορούμε να κλάψουμε, αύριο παίζουμε την πρόκριση».

Ωστόσο, αργότερα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο προέβη σε διευκρινιστική δήλωση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, θέλοντας να ρίξει τους τόνους. Συγκεκριμένα, ο φόργουορντ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, έγραψε:

«Πολλές φορές όταν είσαι ψυχικά φορτισμένος γίνεσαι υπερβολικός στις αντιδράσεις σου και στις δηλώσεις σου. Δεν αποτελώ εξαίρεση σε αυτό. Πρόθεση μου δεν ήταν να στοχοποιήσω κάποιον συμπαίκτη. Αλλά να μας εμψυχώσω για τον αυριανό τελικό να είμαστε παθιασμένοι, ψυχωμένοι και πάνω απ` όλα να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό! Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και την αγάπη».