Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν σαφής στις δηλώσεις του πριν το ματς. «Οι μεγάλες ομάδες παίζουν κάθε τέσσερις μέρες», έλεγε ο Ισπανός τεχνικός και αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουν και να το συνηθίσουν οι Κιτρινόμαυροι, όπως θα πρέπει να εμπεδώσουν και να συνηθίσουν να νικάνε σε τέτοιες έδρες, γιατί αυτό κάνει τη διαφορά σε ένα πρωτάθλημα.

Οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να το κάνουν με τα δοκάρια των Λιβάια-Τσόσιτς αλλά θα μπορούσαν και να χάσουν αν δεν έκανε δύο δυνατές επεμβάσεις ο Ανέστης, θυμίζοντας γενικά την περσινή ομάδα που έχανε τέτοιους βαθμούς.

Οσο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, από την άλλη πλευρά, επιβεβαίωσε ότι είναι από τις πιο καλοδουλεμένες και δυσκολοκατάβλητες ομάδες του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε ξανά με 3-5-2 αλλά χωρίς τον Μάνταλο, γεγονός που μάλλον τον επηρεάσε δημιουργικά. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, άλλωστε, ήταν φανερό ότι η Ενωση δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει μπάλα και να κάνει το παιχνίδι της, με συνέπεια να μην έχει και τον έλεγχο. Οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να απειλήσουν στο 12' με τον Λιβάια αλλά έκανε κακή κεφαλιά, για να ακολουθήσει η ατυχία και για τις δύο πλευρές. Αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους με τον Κοροζώνη αντί του τραυματία Νικολιά στο 18', αναγκαστική αλλαγή και για τους φιλοξενούμενους με τον Γαλανόπουλο αντί του Τσιγκρίνσκι στο 25'.

Αυτά που δεν ήταν αναγκαστικά αλλά αβίαστα ήταν ορισμένα λάθη των Κιτρινόμαυρων και ειδικά του απαράδεκτου Αϊντάρεβιτς, με τους Γιαννιώτες να πατάνε καλύτερα, να βγαίνουν μπροστά κυρίως από την δεξιά πλευρά τους και να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 30' με το κοντινό σουτ του Γιάκου που απέκρουσε ο Ανέστης. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε φέρει το ματς εκεί που ήθελε και δεν κινδύνευε από την ΑΕΚ, η οποία δεν μπορούσε να απειλήσει μέσω ομαδικής προσπάθειας. Ετσι, ο Λιβάια είπε να το παλέψει μόνος του στο 44' και λίγο έλειψε να δικαιωθεί, αφού η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι μετά το σουτ εκτός περιοχής.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν εντυπωσιακά, με τον ΠΑΣ να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και να πλησιάζει ξανά στο γκολ στο 60' με το δυνατό σουτ του Λίλα, εντός περιοχής, που απέκρουσε ο Ανέστης. Ο Χιμένεθ έβγαλε τον Κλωναρίδη για να βάλει τον Μάνταλο, ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα βελτιώνονταν για την ομάδα του αλλά μάλλον δεν έγινε έτσι. Η ΑΕΚ το ήθελε αλλά δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να γίνει απειλητική, με τα λεπτά να περνάνε χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Ρυθμός υπήρχε, κλασικές ευκαιρίες όχι αλλά έστω κι έτσι η Ενωση θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο τέλος, αν η... οβίδα του Τσόσιτς στο 84' δεν τράνταζε το οριζόντιο δοκάρι! Το τράνταξε όμως και το 0-0 παρέμεινε ως το τελευταίο σγύριγμα του Αρετόπουλου...

Man of the match: Ο Χαλκιαδάκης. Προκαλούσε συνεχώς προβλήματα στην αριστερή πλευρά της Κιτρινόμαυρης άμυνας κάθε φορά που έπαιρνε πρωτοβουλίες από εκεί και έφτιαξε και φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος: Σε κάθε ματς που δεν είναι βασικός, ο Αϊντάρεβιτς παίρνει την μπάλα στην προθέρμανση και κάνει διάφορα... κόλπα, τα οποία δείχνει να χαίρεται κιόλας. Θα ήταν ωραίο αν χαίρονταν και οι οπαδοί της ΑΕΚ όποτε τον βλέπουν στην 11άδα αλλά δεν... Ο Σουηδός χαφ ήταν ανύπαρκτος από το 1' μέχρι το 82', όταν και αντικαταστάθηκε.

Στο ύψος του: Πολύ καλός σε ακόμη ένα ματς ο Ανέστης. Εκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις και κράτησε το 0-0, διατηρώντας την ΑΕΚ στη διεκδίκηση της νίκης. Δεν ήρθε αυτή, αλλά δεν φταίει αυτός.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Ισως ήταν γκάφα η παρουσία του Αϊντάρεβιτς στην 11άδα.

Το στραγάλι: Υπάρχει ένα φάουλ στον Λιβάια ακριβώς έξω από την περιοχή, το οποίο ο Αρετόπουλος δεν έδωσε. Αυτό είναι και το μοναδικό του λάθος αλλά τουλάχιστον με τη νέα ΕΠΟ δεν υπάρχει πλέον καχυποψία.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ θα πρέπει να συνειδητοποιήσει από τώρα ότι φέτος θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά από όλους, με τις υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα-Ευρώπη. Ο ΠΑΣ, από την άλλη, συνειδητοποιεί σε κάτι τέτοια παιχνίδια ότι είναι από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες ομάδες του πρωταθλήματος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Λόπες, Μιχαήλ, Γιάκος, Νικολιάς (18' Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (79' Βιδάλ), Χαλκιαδάκης (92' Καρανίκας).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (25' Γαλανόπουλος), Τσόσιτς, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (82' Τρίστασον), Κλωναρίδης (63' Μάνταλος), Λιβάια.
Πηγή:www.gazzetta.gr