Ο Παναθηναϊκός έμεινε έξι βαθμούς από την κορυφή, μετά το δεύτερο σερί 0-0 στο Πρωτάθλημα. Τραγική εικόνα από τους «πράσινους», με τον Λεβαδειακό να δημιουργεί πολλές καλές στιγμές και να χάνει μοναδική ευκαιρία για να φύγει με τη νίκη από τη Λεωφόρο.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα και η ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στον Λεβαδειακό, έχει απειροελάχιστες πιθανότητες, να ξαναεμφανιστεί κατά την διάρκεια της χρονιάς. Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Κολοβέτσιος, δεξί ο Κουλιμπαλί και ο Ευαγγέλου με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Λουντ, δεξί ο Άλτμαν και ο Λουσιάνο με τον Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ζοσέ Ανιγκό επέλεξε τον Ντέβις στην εστία. Τριποτσέρης, Λεονάρντο και Μεντί στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζαραδούκας αριστερό μπακ-χαφ, δεξί ο Τσαμπούρης και στο κέντρο οι Μητρόπουλος, Νιάσε. Γιακουμάκης και Γιουσούφ πίσω από τον Μπραντάο.

Χωρίς... κλειδί για το πούλμαν!

Ένας Παναθηναϊκός «μπλοκαρισμένος», ένας Παναθηναϊκός χωρίς υπομονή και ενέργεια, ένας Παναθηναϊκός που με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Άλτμαν, δεν κατάφερε να απειλήσει στιγμή τον Λεβαδειακό! Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν είχαν υπομονή να κυκλοφορήσουν την μπάλα για να διασπάσουν το «πούλμαν» που έστησε ο Ανιγκό στην Λεωφόρο, είχαν εκτός τόπου και χρόνου σημαντικά «γρανάζια» της δημιουργίας όπως ο Καμπέσας, ο Λουντ, ο Μολίνς, ο Κουλιμπαλί και κάποιες εξάρσεις του Λουσιάνο δεν ήταν ικανές να αλλάξουν προς το καλύτερο την τραγική δημιουργική εικόνα του «τριφυλλιού».

Οι φιλοξενούμενοι είχαν άρτια τακτική προσήλωση, δεν ξέφυγαν από το πλάνο του Γάλλου τεχνικού ούτε στιγμή και το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, ψάχνοντας στην κόντρα επίθεση να βρουν την ευκαιρία να απειλήσουν. Οι «πράσινοι» πέταξαν στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, προβλημάτισαν με την αδυναμία να φτιάξουν φάσεις απέναντι στην πολύ κλειστή άμυνα των Βοιωτών και η εικόνα του ματς «φώναζε» για την είσοδο του Τσάβες...

Η γκέλα ήταν του Λεβαδειακού!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος για να παίξει πιο γρήγορα, να βρει ρυθμό και με την είσοδο του Τσάβες να δημιουργήσει επικύνδυνες καταστάσεις. Το πλάνο του Ουζουνίδη, όμως, πήγε... περίπατο στο 49'! Το λάθος του Ζέκα, έφερε το δυνατό μαρκάρισμα του Ευαγγέλου, την δεύτερη κίτρινη του νεαρού στόπερ και το αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Λεβαδειακό.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι έγινε ροντέο, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω αλλά ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που πάνω στο χορτάρι είχε τόσο τον τρόπο να αμυνθεί σωστά όσο και τον τρόπο να βγει στους χώρους που άφηνε ο Παναθηναϊκός για να απειλήσει. Οι Βοιωτοί τα έκαναν όλα ορθά εκτός από ένα. Το «τελείωμα» των φάσεων. Από το 70' μέχρι και το 74' έχασαν ανεπανάληπτες ευκαιρίες. Ένα τετ-α-τετ του Γιουσούφ, ένα του Μπραντάο και δύο ακόμη πολύ καλές στιγμές με τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές.

Το «τριφύλλι» δεν είχε καθαρό μυαλό, οι παίκτες του έδειχναν «σκασμένοι» και η μοναδική υποψία ευκαιρίας έγινε στο 90' με τον Τσάβες που τα έβαλε με όλη την άμυνα του Λεβαδειακού αλλά ο Ντέβις μπλόκαρε το σουτ του Αργεντινού στράικερ. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να... σώνεται από την ήττα και τον Λεβαδειακό με την εικόνα του ματς, να γκελάρει απόψε σε μία αναμέτρηση που θα μπορούσε να είχε φύγει νικητής!

MVP: Θοδωρής Τριποτσέρης. Ο έμπειρος στόπερ ήταν εξαιρετικός, δεν έχασε μονομαχία και καθοδήγησε την άμυνα του Λεβαδειακού από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ανίκητος στον αέρα, σπουδαίο ματς από τον Έλληνα αμυντικό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιουσούφ. Μπορεί να αστοχεί στην μεγάλη φάση που είχε αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετικός, «έσπαγε» σωστά την μπάλα και δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κάρλος Ζέκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν απόψε σε άλλο γήπεδο και ήταν εμφανώς επηρεασμένος από το σίριαλ της παραμονής του, γεγονός ανεπίτρεπτο μιας και μιλάμε για επαγγελματία έμπειρο ποδοσφαιριστή και όχι για κάποιο παιδάκι. «Πούλησε» πολλές φορές την μπάλα σε σημεία που απαγορεύεται. Σε ένα από τα πολλά του λάθη, ήρθε και η δεύτερη κίτρινη του Ευαγγέλου.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λεβαδειακός άξιζε να φύγει με το «τρίποντο». Άξιζε βάσει των ευκαιριών που είχε στο διάστημα 70'-74'. Ο Μπραντάο, όμως, και ο Γιουσούφ σπατάλησαν μοναδικές ευκαιρίες για να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό και να δώσουν το προβάδισμα στην ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Διαμαντόπουλου. Σωστές και οι δύο κάρτες στον Ευαγγέλου. «Χοντρό» λάθος από τον πρώτο επόπτη, Νικολακάκη που δεν είδε σε θέση οφ-σάιντ τον Μπραντάο στο τετ-α-τετ του 74'!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και ο Λεβαδειακός... γκέλαρε απόψε στην Λεωφόρο και δεν είναι υπερβολή. Η ομάδα του Ανιγκό μετά την αποβολή του Ευαγγέλου έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ αλλά με ένα ρεσιτάλ αστοχίας δεν τίναξε τα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Το «τριφύλλι» γκέλαρε για δεύτερη σερί αγωνιστική και βρίσκεται ήδη έξι πόντους μακριά από την κορυφή του πρωταθλήματος.
Πηγή:www.gazzetta.gr