Σε ένα… αδιανόητο από άποψη θεάματος παιχνίδι, με δύο ανατροπές (μία για κάθε ομάδα), η Άρσεναλ λύγισε τελικά στο τέλος την ψυχωμένη Λέστερ, επικρατώντας με το «ονειρικό» 4-3!

Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξις Σάντσες παρακολουθούσε από τις εξέδρες τις προσπάθειες των συμπαικτών του, η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' με την κεφαλιά του Λακαζέτ. Ακολούθησε στο 5' η ισοφάριση του Οκαζάκι, ενώ στο 29' το ματς… ήρθε τούμπα χάρη στο γκολ του Βάρντι!

Το απίθανο πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2 χάρη στην ισοφάριση του Γουέλμπεκ στις καθυστερήσεις, όμως στην επανάληψη το νέο… χτύπημα του Βάρντι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Λέστερ.

Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν… άνευ προηγουμένου! Απίστευτο πρέσινγκ από τους «κανονιέρηδες» και νέα ανατροπή στο ματς, αυτή τη φορά για λογαριασμό της ομάδας του Βενγκέρ, που μέσα σε δύο λεπτά - στο 83' με τον Ράμσεϊ και στο 85' με τον Ζιρού- έφερε… τούμπα την αναμέτρηση και πανηγύρισε την σπουδαία νίκη!

Το ματς:

Ξεκίνημα όνειρο, από αυτά που μόνο η Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να προσφέρει! Άντε τώρα να είσαι φίλος της Άρσεναλ και να ετοιμαζόσουν να πας σήμερα στο «Emirates»! Επ' ουδενί δεν περίμενες τέτοιο ημίχρονο! Μόλις στα 94 δευτερόλεπτα, λοιπόν, το λονδρέζικο κοινό σηκώθηκε από τη θέση του και πανηγύρισε το πρώτο επίσημο γκολ του Αλεξάντρ Λακαζέτ. Η Λέστερ δεν λύγισε, ισοφάρισε στο 5' με τον Οκαζάκι (ο Τσεχ φέρει ευθύνη) και - ενώ στάθηκε τυχερή σε αρκετές περιπτώσεις με πρωταγωνιστές του Εζίλ, Τσάμπερλεϊν και Γουέλμπεκ- κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή με τον Βάρντι στο 29'.

Η Άρσεναλ για λίγα λεπτά έμοιαζε χαμένη! Από τύχη δεν δέχτηκε τρίτο τέρμα στην προσπάθεια του Οκαζάκι, όμως σταδιακά ισορροπούσε και πάλι την κατάσταση. Το τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τους Λονδρέζους να πιέζουν για το 2-2 και τελικά να τα καταφέρνουν, παρά την μαζική αμυντική λειτουργία της Λέστερ, χάρη στο γκολ του Γουέλμπεκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Λέστερ πιο δραστήρια. Η Άρσεναλ φαινόταν να μην έχει εμπιστοσύνη τα πόδια της. Δεν έπαιρνε τα απαιτούμενα ρίσκα για να φέρει ξανά το παιχνίδι στα μέτρα της και τελικά το πλήρωσε στο 56', όταν ο Βάρντι εκμεταλλεύτηκε ακόμη μία λάθος τοποθέτηση του Τσεχ και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε εκ νέου μπροστά τους φιλοξενούμενους με σκορ 3-2.

Αναγκαστικά η Άρσεναλ έπρεπε να επιτεθεί. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπεγερίν είδε την προσπάθεια του να σταματά στον Σμάιχελ, ενώ σταδιακά- η μέχρι πρότινος άνευροι γηπεδούχοι- άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να πιέζουν για τη νέα ισοφάριση. Ο Αρσέν Βενγκέρ ανακάταψε την… τράπουλα, έκανε πιο επιθετική την ομάδα με την είσοδο των Ζιρού και Ράμσεϊ, δίνοντας παράλληλα και το έναυσμα για… φουλ άμυνα στους φιλοξενούμενους.

Οι αλλαγές του Αλσατού τεχνικού… έπεσαν διάνα, αφού αμφότεροι σκόραραν, αρχικά ο Ράμσεϊ (83') και δύο λεπτά αργότερα ο Ζιρού, ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή για λογαριασμό των «κανονιέρηδων»!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Χόλντνγκ (67' Ζιρού), Μονρεάλ, Κολάσινατς, Μπεγερίν, Ελνένι (67' Ράμσεϊ), Τσάκα, Όξλεϊντ- Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Γουέλμπεκ (74' Γουόλκοτ), Λακαζέτ

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Φουκς, Μαχρέζ, Εντιντί, Τζέιμς (82' Ιεανάτσο), Ολμπράιτον (88' Γκρέι), Οκαζάκι (72' Αμαρτέι), Βάρντι.

england365.gr