Η Μάντσεστερ Σίτι έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Γουέστ Μπρομ στο... αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της "παλιάς φρουράς", ενώ η Άρσεναλ νίκησε τη Σάντερλαντ και παλεύει ακόμα για το Champions League.

ο "Ετιχάντ" είχε προετοιμαστεί για μία δυνατή βραδιά γεμάτη συγκινήσεις. Αυτή δεν ήρθε σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού η Μάντσεστερ Σίτι έκαμψε άνετα την αντίσταση της Γουέστ Μπρομ με 3-1 και προσπέρασε τη Λίβερπουλ στην 3η θέση, εξασφαλίζοντας εκτός απροόπτου "εισιτήριο" για το Champions League.

Η συγκίνηση έγκειται στον "αποχαιρετισμό του Πάμπλο Σαμπαλέτα, για τον οποίο το κοινό των "πολιτών" ήταν έτοιμο με πανό και μηνύματα, ωστόσο το ίδιο ενδέχεται να συνέβη και με τους Βενσάν Κομπανί και Γιαγιά Τουρέ, οι οποίοι αποθεώθηκαν καθώς έγιναν αλλαγή, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν στο Μάντσεστερ και τη νέα σεζόν.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Γκαμπριέλ Ζεζούς βρήκε ξανά δίχτυα σε έναν επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων, ο Κέβιν ντε Μπράινε σκόραρε δύο λεπτά αργότερα (39') και η νίκη "κλείδωσε" για τους γηπεδούχους. Ο Τουρέ έκανε το 3-0 στο 2ο μέρος προτού αποχωρήσει και παρά τις ευκαιρίες των γηπεδούχων, ο Ρόμπσον Κάνου ήταν αυτός που διαμόρφωσε το σκορ.

Η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της απέναντι στην ουραγό Σάντερλαντ κι έφτασε στη νίκη με 2-0, σε έναν αγώνα όπου είχε πάνω από τριάντα τελικές προσπάθειες. Το κοινό του "Έμιρεϊτς", που δεν γέμισε το γήπεδο, απόλαυσε έναν συναρπαστικό αγώνα, με ευκαιρίες εκατέρωθεν, στο οποίο οι "κανονιέρηδες" είχαν τρία δοκάρια.

Τη λύση έδωσε ο συνήθης ύποπτος Αλέξις Σάντσες, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 72' και έκανε το 2-0 στο 81' με γκολ στο οποίο ήταν οφσάιντ, φτάνοντας τα 23 γκολ στην Premier League, ένα πίσω από τον αρχισκόρερ Ρομελού Λουκακού. Οι "κανονιέρηδες" πλησίασαν στον πόντο τη Λίβερπουλ στην 4η θέση, με δύο γκολ λιγότερα στη διαφορά τερμάτων.