«Πατάει» ήδη στα 40 και, παρά την θέληση και την ανιδιοτελή αγάπη του για την μπάλα, κάπου εδώ έφτασε το τέλος της απίστευτης ποδοσφαιρικής καριέρας για έναν από τους τελευταίους των ...Μοϊκανών. Ο λόγος για τον Φραντσέσκο Τότι, τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή των φιλάθλων της Ρόμα, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Την είδηση για την αποχώρηση του εμβληματικού αρχηγού των «τζαλορόσι» έδωσε στην δημοσιότητα ο νέος τεχνικός διευθυντής των «Ρωμαίων», Μόντσι, κατά την επίσημη παρουσίασή του. «Ξέρω ότι είναι η τελευταία χρονιά του Τότι. Ηδη υπάρχει συμφωνία με την διοίκηση, προκειμένου να αναλάβει θέση στην ομάδα» δήλωσε ο Ισπανός παράγοντας, στον οποίο οφείλεται η εντυπωσιακή «αναγέννηση» και η εντυπωσιακότερη πορεία της Σεβίλης τα τελευταία χρόνια.

Ένας από τους θρύλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Φραντσέσκο Τότι γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1976 στην Ρώμη. Εξαιρετικός μέσος με ιδιαίτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα, αποτέλεσε επί σειρά ετών -και δικαίως- τον εμβληματικό αρχηγό της Ρόμα, καθώς από το 1992 δεν έχει φορέσει άλλη φανέλα (σ.σ. μετρά 650 αγώνες με την πρώτη ομάδα και 761 συνολικά). Πρόσφατα έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία του καμπιονάτο που έχει σημειώσει 300 γκολ για λογαριασμό μίας ομάδας, ενώ στην «σκουάντρα ατζούρα» μετρά 58 συμμετοχές κι εννέα τέρματα. Μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει το Μουντιάλ του 2006, το EURO 1996 Ελπίδων, ένα καμπιονάτο και δύο κύπελλα Ιταλίας.