Σε έναν εκπληκτικό αγώνα που κράτησε πάνω από τρεις ώρες, ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε του Νικ Κύργιου, για να προκριθεί στον τελικό του Miami Open, όπου τον περιμένει ο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο "Βασιλιάς" έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες στο tour και θέλει ακόμα μια για να κάνει το double σε Indian Wells και Μαϊάμι, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση παρά τα 35 του χρόνια.

Ο Κύργιος ήταν συγκλονιστικός, κοίταξε στα μάτια τον Φέντερερ και θα μπορούσε να τον νικήσει. Εντέλει, ο "King Roger" επιβλήθηκε με 7-6 (9), 6-7 (9), 7-6 (5), παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Ναδάλ είχε φτάσει πολύ πιο εύκολα στην πρόκριση απέναντι στον Ιταλό, Φάμπιο Φονίνι (6-1, 7-5).

Ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη για τον 35χρονο Ελβετό, ο οποίος εεπέστρεψε στον τελικό του Miami Open έπειτα από 11 χρόνια και ελπίζει να κατακτήσει το τρόπαιο όπως τότε. Διεκδικεί επίσης το πρώτο του double σε Indian Wells και Μαϊάμι από το 2006 και τρίτο συνολικά στην καριέρα του. Θα προσπαθήσει να κάνει κάτι πολύ μεγάλο, να κατακτήσει και τους τρεις πρώτους μεγάλους τίτλους του 2017, σε Australian Open, Indian Wells και Μαϊάμι (το είχε κάνει και το 2006).

Διεκδικεί τον 26ο Masters τίτλο της καριέρας του και τον 91ο γενικά σε ΑΤΡ διοργάνωση και αυτό θα συμβεί απέναντι στον Ισπανό μεγάλο αντίπαλό του. Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του Australian Open, με τον Ελβετό να παίρνει τη νίκη, αλλά και στον τελικό του Indian Wells, όπου πραγματοποίησε σούπερ εμφάνιση και τον κέρδισε στα δυο σετ.

Ο Ναδάλ παραμένει κυρίαρχος στα μεταξύ τους ματς με 23-13 νίκες, ωστόσο ο Ελβετός έχει κερδίσει τις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους και σίγουρα θα ξεκινήσει ως φαβορί και σε αυτή την αναμέτρηση. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά κέρδισε τον Κύργιο ο Φέντερερ, αφού στη Μαδρίτη το 2015, είχε ηττηθεί, σε έναν αγώνα που είχε και πάλι τρία tie-break.

Πηγή: sport24.gr