Ο Ιταλός πορτιέρο δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, γεγονός που στοίχησε στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό, με τον Αμπουμπακάρ να κάνει το 1-0 και στο 22’ ο Μπάμπελ έκανε το 2-0. Και στα δύο γκολ είχε ευθύνη ο Λεάλι. Στο 31’ ο Θρύλος μείωσε με γκολάρα του Ελιουνούσι, όμως, δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Αντ’ αυτού στο 75’ δέχθηκε τρίτο γκολ από τον Μπάμπελ, στο οποίο επίσης φέρει ευθύνη ο Ιταλός. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τοσούν στο 84’.

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα που υπέστη στην Πόλη, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο φετινό Europa League και πλέον θα τα δώσει όλα για να κατακτήσει ένα ακόμα νταμπλ.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά δεν πάταγε καλά στον αγωνιστικό χώρο, με την Μπεσίκτας να έχει την κατοχή της μπάλας. Στο 6’ οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά τον Λεάλι, όμως, ο Ιταλός πορτιέρο πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση στην απευθείας εκτέλεση του Κουαρέσμα και κράτησε το μηδέν.

Οι παίκτες του Γκιουνές συνέχισαν να πιέζουν και στο 10’ εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των «ερυθρόλευκων» και άνοιξαν το σκορ με τον Αμπουμπακάρ. Ο Ταλίσκα σέντραρε από δεξιά και ο επιθετικός της Μπεσίκτας με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με βαθιές μπαλιές να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα της τουρκικής ομάδας, αλλά δεν τα κατάφερε και στο 22’ η Μπεσίκτας έκανε το 2-0 με τον Μπάμπελ. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός σούταρε και ο Λεάλι έκανε λάθος εκτίμηση, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Αντέδρασε με τον Ελιουνούσι

Το γκολ του Ολλανδού αφύπνισε τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και στο 31’ μείωσαν με ένα πανέμορφο γκολ από τον Ταρίκ Ελιουνούσι. Η φάση ξεκίνησε από τον Μανθάτη, ο οποίος με τη μαχητικότητά του κράτησε την μπάλα και έδωσε στον Σισοκό, ο Γάλλος σέντραρε από αριστερά και ο Νορβηγός εξτρέμ με ένα εντυπωσιακό γυριστό έκανε το 2-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κατά κράτος στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 39’ η Μπεσίκτας έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αμπουμπακάρ. Ο επιθετικός της τουρκικής ομάδας έριξε κουτουλιά στον Ρέτσο και ο διαιτητής σωστά του έδειξε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Οι «ερυθρόλευκοι» στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα της Μπεσίκτας, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν δεύτερο γκολ.

Έχασε ευκαιρίες και δέχθηκε φθηνά γκολ

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημίχρονου. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και στο 48’ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη. Ο Ελιουνούσι πρόλαβε και γύρισε την μπάλα, ο Ανσαριφάρντ μπήκε στην φάση και με προβολή προσπάθησε να την στείλει στα δίχτυα, όμως, ο Φάμπρι απέκρουσε ενστικτωδώς και στη συνέχεια οι αμυντικοί της Μπεσίκτας απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Στο 56’ ο Βούζας έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Σεμπά αντί του Μανθάτη και στο 58’ ο Φορτούνης παραλίγο να πετύχει το ομορφότερο γκολ στο φετινό Europa League. Ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου προσπάθησε να κρεμάσει τον Φάμπρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως, ο τερματοφύλακας της Μπεσίκτας με πίσω βήματα τεντώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 68’ ο Βούζας θέλησε να κάνει ακόμα πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό, βάζοντας τον Μάριν στη θέση του Καμπιάσο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ.

Αντ’ αυτού στο 75’ η Μπεσίκτας έκανε το 3-1 με τον Μπάμπελ. Ο Ολλανδός κέρδισε την κόντρα από τον Ρέτσο και έκανε το σουτ, με τον Λεάλι να κάνει και πάλι λάθος εκτίμηση. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση για να ψάξει το γκολ που θα τον ξαναέβαζε στο κόλπο της πρόκρισης, όμως, αυτοί που σκόραραν ήταν οι γηπεδούχοι με τον Τοσούν στο 84’. Ο επιθετικός της Μπεσίκτας πλάσαρε τον Ιταλό πορτιέρο και έκανε το 4-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπεσίκτας (Σενόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Μίτροβιτς, Αντριάνο, Τόσιτς, Κουαρέσμα (82' Τοσούν), Αμπουμπακάρ, Χάτσινσον, Οζιακούπ (60' Ουσάλ), Μπάμπελ, Γκιονούλ, Ταλίσκα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό (76' Μάρτινς), Καμπιάσο (67' Μάριν), Μανθάτης (56' Σεμπά), Ελιουνούσι, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ

Πηγή: gavros.gr