Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την συντριβή με 6-1 από την Μπαρτσελόνα και τον άνευ προηγουμένου αποκλεισμό -δεδομένου του 4-0 στον πρώτο αγώνα- από την συνέχεια του Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν, «έβγαλε αντίδραση», επικράτησε εκτός έδρας της Λοριάν με 2-1 και παραμένει «ζωντανή» για την κατάκτηση του σαμπιονά.

Σημαντικό μερίδιο ευθύνης, τόσο για τον αποκλεισμό, όσο και για την αντίδραση των πρωταθλητών Γαλλίας, ανήκει στον Ουνάϊ Εμερι. Ο έμπειρος τεχνικός που είναι χωρίς αμφιβολία ο «δημιουργός» αυτής της ομάδας, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Παρί, οριοθετώντας με σαφήνεια τους στόχους μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

«Ολοκληρώσαμε μία δύσκολη εβδομάδα. Ηταν ιδιαίτερα σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, γιατί το κίνητρο μας παραμένει ξεκάθαρο και δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Μονακό είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, ενώ αφήσαμε δύο βαθμούς πίσω μας την Νις. Ασφαλώς και το Champions League είναι σημαντική διοργάνωση, όμως αποκλεισθήκαμε και οφείλουμε να συνεχίσουμε. Και να κατακτήσουμε κάθε τίτλο που διεκδικούμε, όπως το σαμπιονά, το Λιγκ Καπ και το κύπελλο Γαλλίας. Ηταν σημαντική νίκη και για εμάς και για τους φιλάθλους μας, προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Φυσικά και θα ήθελα να ξεχάσουμε στον απόλυτο βαθμό τον αγώνα της Τετάρτης, όμως αυτό δεν είναι δυνατόν. Τις τελευταίες δύο ημέρες, ακόμη κι εγώ συζητούσα για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα. Με τον αδελφό μου, με φίλους και με παίκτες. Το σημαντικό, τώρα, είναι να ανασυνταχθούμε και να συγκεντρωθούμε. Οσο για την ανάλυση του αγώνα της περασμένης Τετάρτης, θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, με μεγαλύτερη ηρεμία»...