Ο Θρύλος μπορούσε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Μπεσίκτας, στον Ναό, στο πρώτο τους παιχνίδι για τη φάση των «16» του Europa League, απόψε. Ωστόσο, οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 και όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα (16/3) στην Κωνσταντινούπολη.

Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και δικαίως προηγήθηκαν 1-0, με κεφαλιά του Καμπιάσο (36’). Οι Τούρκοι ήταν απειλητικοί ουσιαστικά στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, κατά το οποίο κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Λεάλι έκανε «φθηνό» λάθος, ο Αμπουμπακάρ το αξιοποίησε και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ

Ο Ολυμπιακός μπήκε συγκεντρωμένος από το ξεκίνημα, με στόχο να μην κινδυνεύσει από τους Τούρκους και να κυκλοφορήσει την μπάλα όσο καλύτερα μπορεί, για να τούς απειλήσει εκείνος. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα κέρδισε αρκετές «στημένες» φάσεις έξω από την περιοχή, καθώς οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν αρκετά σκληρά. Ιδιαίτερα ο Αρσλάν, ο οποίος αποτέλεσε την έκπληξη στην 11άδα της ομάδας του Σσενιόλ Γκιουνές, θα έπρεπε να αποβληθεί μόλις στο 22’. Πήρε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 15’ για φάουλ στον Μανθάτη, ενώ επτά λεπτά αργότερα ανέκοψε αντικανονικά τον ίδιο ποδοσφαιριστή σε αντεπίθεση, αλλά ο Ολλανδός, Ντάνι Μακέλι, δεν υπέδειξε ούτε φάουλ!

Οι Τούρκοι έψαξαν το γκολ με μακρινά σουτ, ωστόσο κανένα από αυτά δεν ανησύχησε τον Λεάλι, εκτός από μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα (40’), που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αντιθέτως, ο ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο Ολυμπιακός είχε τις δυο καλύτερες στιγμές. Στο 19’ ο Ελιουνούσι έκανε σπριντ και ωραία ενέργεια, ελευθερώθηκε, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο αντίπαλος γκολκίπερ!

Ο,τι δεν κατάφερε ο Νορβηγός, το πέτυχε λίγο αργότερα ο Καμπιάσο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ανοίξει το σκορ (1-0). Στο 36’ ο Ανσαριφάρντ έκανε πολύ όμορφη ενέργεια από δεξιά, πήρε την μπάλα, την προστάτεψε με το σώμα και προσποιήθηκε, στη συνέχεια γύρισε προς την εστία και έβγαλε σέντρα με το αριστερό... Ο έμπειρος Αργεντινός «τρύπωσε» στην «καρδιά» της άμυνας των Τούρκων και την έστειλε στα δίχτυα με το κεφάλι!

ΤΟ 15ΛΕΠΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Η Μπεσίκτας μπήκε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου και, αφού απείλησε σε δυο περιπτώσεις με τον Ταλίσκα (49’, 50’), έφτασε στην ισοφάριση. Στο 53’ ο Λεάλι έκανε λάθος δίνοντας πάσα στον Αμπουμπακάρ και ο τελευταίος με σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε (1-1). Ένα πολύ «φθηνό» γκολ, ουσιαστικά από το πουθενά. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο τέρμα αμέσως μετά, όταν ο Μπάμπελ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ρέτσος έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και οι δυο προπονητές προσπάθησαν να δώσουν «ανάσες» στις ομάδες τους, κάνοντας αλλαγές. Ωστόσο δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας και το ισόπαλο αποτέλεσμα έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία (64' Ντα Κόστα), Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70' Μάρτινς), Φορτούνης (74' Μάριν), Μανθάτης, Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Γκιουνές): Φάμπρι, Γκοκχάν, Τόσιτς, Μαρσέλο, Αντριάνο, Χάτσινσον, Τολγκάι (46' Εζιακούπ), Ταλίσκα (90'+2' Ινλέρ), Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ (81' Τοσούν)

Πηγή: Gavros.gr