Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεινοπάθησε για να νικήσει στο «Βιθέντε Καλντερόν» τη Θέλτα με 3-2, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής στην Primer Division.

Η ομάδα της Γαλικίας προηγήθηκε δύο φορές αλλά δεν τελικά πήρε ούτε βαθμό, αφού οι «ροχιμπλάνκος» είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουν το παιχνίδι.

Ο Γκουστάβο Καμπράλ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Βίγκο μόλις στο 6ο λεπτό, αλλά στο 11΄ ισοφάρισε ο Φερνάντο Τόρες και στο 30΄ ο ίδιος έχασε πέναλτι.

Ο Τζον Γκουιντέτι «ξαναπάγωσε» το γήπεδο της Ατλέτικο στο 78΄, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους. Ο Γιανίκ-Φερέιρα Καράσκο ισοφάρισε στο 86΄ και δύο λεπτά αργότερα ο Αντουάν Γκριζμάν έγραψε το τελικό 3-2, που επέτρεψε στην ομάδα του να φτάσει στους 42 βαθμούς, να ανέβει στην τέταρτη θέση και να παραμείνει κοντά σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλη.

Με γκολ του Χοακίν Κορέα στο 80΄, η Σεβίλη πήρε τη νίκη με 1-0 στα Κανάρια Νησιά απέναντι στη Λας Πάλμας και διατήρησε τη διαφορά των δύο βαθμών από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα.

Βιγιαρεάλ και Μάλαγα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Μαδριγάλ», με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 14΄ με τον Τσαρλς και το «κίτρινο υποβρύχιο» να ανταποδίδει στο 71΄ με πέναλτι του Μπρούνο Σοριάνο.

Η Χιχόν πήρε το ντέρμπι «ζωής ή θανάτου» επικρατώντας 2-0 (67΄ Κανέγια, 83΄ Μπούργκι) στην έδρα της Λεγάνιες και μπορεί να παρέμεινε στην 18η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό, όμως πλήσίασε στους 2 βαθμούς τη σημερινή αντίπαλό της, που είχε στον πάγκο τον Δημήτρη Σιόβα.