Ισόπαλο 0-0 έληξε το παιχνίδι στην Τρίπολη ανάμεσα στον Αστέρα και τον Ολυμπιακό. Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο σε βούρκο και δεν άφησε να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, ο Κύζας δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στο 42’ σε ανατροπή του Φορτούνη από τον Γιαννούλη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να τις μετατρέψει σε γκολ και έτσι μοιραία έμεινε στο μηδέν.

Στο 61’ ο διαιτητής έδειξε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μάσα για θέατρο. Ο παίκτης του Αστέρα βούτηξε μπροστά στον Βιάνα, ο οποίος δεν τον ακούμπησε. Ηταν πεντακάθαρο θέατρο και σωστά αποβλήθηκε.

Οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στον αγώνα του Σαββάτου με την Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης υπήρξε πρόβλημα με τα φώτα και ο Κύζας αναγκαστικά διέκοψε προσωρινά την αναμέτρηση. Μετά από πέντε λεπτά οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος ωστόσο είχε κρατήσει πολύ νερό από τη βροχή και ήταν πολύ δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο. Στο 11’ ο Ιντέγε μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 14’ ο Λεάλι έδειξε τα αντανακλαστικά του και έδιωξε σε κόρνερ το δύσκολο σουτ του Μανιά. Στο 21’ ο Ιταλός πορτιέρο είπε «όχι» στον Μάσα και βγήκε νικητής στο τετ α τετ που είχε με τον μεσοεπιθετικό του Αστέρα. Στο 30’ ο Σεμπά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μανθάτης προσπάθησε να βρει με το κεφάλι τον Ιντέγε, αλλά βγήκε ο Ντοναρούμα και μάζεψε.

Ευκαιρία και όργια από Κύζα!

Στο 39’ ο Θρύλος πραγματοποίησε την πρώτη του πολύ μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Φορτούνης βρήκε με πανέμορφο τρόπο τον Σεμπά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, όμως, ο Ντοναρούμα είχε κλείσει τη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 42’ ο Κύζας έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι που έγινε πάνω στον Φορτούνη. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ο Γιαννούλης έπεσε με φόρα πάνω του και τον ανέτρεψε, αλλά ο διαιτητής αντί να δώσει πέναλτι του έδωσε κίτρινη για θέατρο! Μια φάση στην οποία ο παίκτης του Αστέρα βρήκε πεντακάθαρα τον Φορτούνη. Στο 45+1’ ο Κύζας έκλεισε τα μάτια στη σκαριά του Ιγκλέσιας στον Μανθάτη. Ο μέσος των γηπεδούχων χτύπησε στον αχίλλειο του νεαρό εξτρέμ, αλλά ο διαιτητής δεν είδε τίποτα! Όχι μόνο δεν έδωσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά ούτε καν φάουλ. Μια φάση στην οποία τραυματίστηκε ο Μανθάτης και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Εφτασε μια ανάσα από το γκολ

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο πρώτο λεπτό δημιούργησε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντε Λα Μπέγια έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ανδρούτσος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ντοναρούμα έπεσε και απομάκρυνε. Στο 48’ ο Θρύλος έφτασε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ, αυτή τη φορά με τον Φορτούνη. Ο «ερυθρόλευκος» μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές Ελλάδας στο ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ντοναρούμα. Στο 53’ ο Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και η μπάλα κατέληξε τα χέρια του πορτιέρο του Αστέρα.

Στο 61’ ο Κύζας έδειξε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μάσα για θέατρο. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων έπεσε μπροστά από τον Βιάνα, σε μια φάση που φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Βραζιλιάνος μπακ δεν βρίσκει τον Μάσα. Στο 67’ο Ολυμπιακός δημιούργησε νέα ευκαιρία, όταν ο Ανδρούτσος γύρισε την μπάλα στον Καρντόσο, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ντοναρούμα. Ενα λεπτό αργότερα ο Λεάλι πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Μανιά. Στο 72’ ο Μιλιβόγεβιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός πλάγια και αριστερά, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Ιντέγε, αλλά ο Ντοναρούμα στάθηκε τυχερός και απέκρουσε. Στο 79’ ο Λεάλι έκανε και πάλι μεγάλη απόκρουση και πάλι σε σουτ του Μανιά. Στο 81’ ο Μπέντο έριξε τον Ελιουνούσι στη θέση του Ανδρούτσου, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του. Το σκορ, ωστόσο, παρέμεινε μέχρι το τέλος κολλημένο στο 0-0.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Σελίν, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Φαρίνια (64’ Κώτσιρας0, Στανισάβλιεβιτς (46’ Καλτσάς), Μάσα, Μανιάς (83’ Ιωαννίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρέτσος, Βιάννα, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (82’ Ελιουνούσι), Φορτούνης (66’ Καρντόσο), Μανθάτης (46’ Καμπιάσο), Σεμπά, Ιντέγε

 

 

πηγή: gavros.gr