Μετρώντας αντίστροφα για την υποδοχή του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη, ενόψει της αναμέτρησης της 17ης αγωνιστικής της Euroleague, ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα», Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για το παρελθόν του στον Πειραιά, τη σχέση του με τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του από τους «ερυθρόλευκους».

Σχολιάζοντας στην κάμερα του COSMOTE TV το αν έπαιξαν ρόλο στην παραίτησή του η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ή όσα ακολούθησαν κατά την άφιξη της αποστολής στο ΣΕΦ, ανέφερε ότι... «έπαιξαν και τα δύο πράγματα ρόλο, ειδικά όσα έγιναν στο parking», ενώ συνέχισε μιλώντας για τα λάθη που έκανε κατά τη θητεία του στον Ολυμπιακό: «Το τι έκανα λάθος είναι κάτι που το επεξεργάζομαι κάθε μέρα και για τον Ολυμπιακό και την Λοκομοτίβ και τη Μπαρτσελόνα. Χρειάζεται αυτογνωσία και αυτοκυριαρχία. Να είσαι ήρεμος όταν τα πράγματα είναι άσχημα. Με πολύ δουλειά σήμερα νομίζω ότι το ελέγχω».

Όσο για τα ξεσπάσματά του κατά τη διάρκεια των αγώνων, είπε: «Εχω λίγο συναισθηματική προσέγγιση των πραγμάτων και αυτό μου κάνει και κακό».

Σχολιάζοντας τη σχέση του με τον Βασίλη Σπανούλη, δήλωσε: «Τον Βασίλη τον αγαπώ. Προέρχομαι από το Μαρούσι ήταν παιδάκι όταν ήρθε εκεί, είχε όλη την εξέλιξη που περίμενα και έκανε ακόμα περισσότερα πράγματα. Η διαχείριση ενός τέτοιου παίκτη με τέτοια αξία και τέτοιο εγωισμό είναι πάντα δύσκολη σε κάθε άθλημα. Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι κερδίσαμε μαζί μόνο μια Ευρωλίγκα και ένα διηπειρωτικό τρόπαιο και όχι ένα πρωτάθλημα. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο»

Τέλος αναλύοντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, είπε: «Είναι διαφορετικός χαρακτήρας από τον Σπανούλη. Δεν ακούγεται τόσο πολύ στα αποδυτήρια όσο αυτός. Ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί του, είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, πρώτος σκόρερ της EuroLeague και θρύλος της Μπαρτσελόνα».