Επίδειξη δύναμης για άλλη μία φορά έκανε φέτος ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν διά περιπάτου από τα Γιάννενα, επικρατώντας ΑΝΕΤΑ 3-0 του τοπικού ΠΑΣ, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Κώστα Φορτούνη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός του Θρύλου είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ: Σκόραρε δις (13’ με φάουλ, 25’ με πέναλτι), ενώ έδωσε και έτοιμο γκολ στον Ντουρμάζ (56’).

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και αποφασιστικά από την αρχή του αγώνα. Πριν «φύγει» το δεκάλεπτο είχε απειλήσει με τον Πάρντο στο 3’ και με τον Ζντιέλαρ στο 9’, ενώ πριν «φύγει» το ημίωρο, είχε φροντίσει να προηγηθεί σε σκορ ασφαλείας. Στο 13’ ο Φορτούνης κέρδισε το φάουλ από τον Τσουκαλά, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και το 1-0 υπέρ του Θρύλου ήταν γεγονός. Λίγο αργότερα, στο 25’, ο Μανιάς έκανε χέρι σε κεφαλιά του Σιόβα από κόρνερ του Ντουρμάζ, ο Φορτούνης δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και το 2-0 ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε κάπως στη συνέχεια, αλλά η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή και απέτρεψε κάθε κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε κι άλλη ευκαιρία, με τον Μαζουακού να σουτάρει από τη γωνία της μεγάλης περιοχής (μετά από εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα του Ντουρμάζ) και τον Περιστερίδη να μπλοκάρει σταθερά στο 36’.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης και στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας τις δυνατότητές τους και επιβεβαιώνοντας πως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Ντουρμάζ πήρε την πάσα του Φορτούνη και σε κενή εστία στο 56’ έκανε το 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε συντήρηση δυνάμεων στη συνέχεια!

Στο 67’, ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Φορτούνης τελείωσε μόνος του τη φάση και το πλασέ κατέληξε άουτ, ενώ στο 93’, σε δύο διαφορετικές φάσεις, πρώτα ο Μιλιβόγεβιτς και ακολούθως ο Σεμπά με τον Πουλίδο, δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

Ο ΠΑΣ κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά μόνο στο β’ 45λεπτο. Ο Μανιάς είχε ένα άστοχο σουτ στο 47’, ενώ στο 78’, ο Φερφελής σούταρε και ο Ρομπέρτο απέκρουσε με τις γροθιές.

Αυτό το 3-0 έμεινε έως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει εύκολα, χάρη στη δική του πολύ καλή απόδοση, τη 19η νίκη σε 20 αγώνες...

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Στρούνα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Ακόστα (63’ Νικολιάς), Ηλιάδης (78’ Καρανίκας), Ίλιτς, Μανιάς (74’ Φερφελής).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (51’ λ. τρ. Ντα Κόστα), Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο (79’ Σεμπά), Ντουρμάζ, Ιντέγε (85’ Πουλίδο).

 

 

πηγή: gavros.gr