Η ελληνική ομάδα έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης και πέτυχε μία μεγάλη νίκη επί των πάντα ισχυρών «πλάβι», βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη θέση του τουρνουά.

Το σημαντικότερο είναι ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δείχνει σε θέση να πρωταγωνιστήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας, που θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Καζακστάν.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά. Πιάσαμε εξαιρετικό ρυθμό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και σίγουρα το αποτέλεσμα κόντρα στη Σερβία είναι σημαντικό ως προς την αυτοπεποίθησή μας, όμως έχουμε πολλά να βελτιώσουμε ακόμη. Το σημαντικότερο όλων, είναι πως τα παιδιά αν και έπαιξαν το πρώτο ματς και οι Σέρβοι έχουν αρκετά επίσημα, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και κάλυψαν άριστα το κενό του Παπούκα. Από τη μεριά μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια, δεν χαλαρώνουμε και δεν πανηγυρίζουμε», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Τα γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχαν οι Σαρτζετάκης 3, Πρέκας 3, Καλογεράκος 3, Αργυρόπουλος 3, Αθυμαρίτης. Την Παρασκευή η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 19:45 την Κύπρο.