Στις λεπτομέρεις δεν κατέκτησε η χώρα μας το χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή, όταν χάθηκε η τελευταία βολή στον τελικό! Το δίδυμό μας στο μεικτό αεροβόλου πιστολιού από τα 10μ., Κορακάκη - Μαλγαρινός, φόρεσαν το ασημένιο στο στήθος, ανεβάζοντας τη συγκομιδή μεταλλίων της Ελλάδας στους 1ους Ευρωπαίκούς Αγώνες του Μπακού, στα 6 (1 χρυσό ο Πετρούνιας, 2 ασημένια Τζάνος και Μάρας και 2 χάλκινα στο πόλο από Νεανίδες και Εφήβους).

"Η συνεργασία μπορεί να κάνει τα πάντα και ελπίζω αυτό να είναι ένα καλό μήνυμα για τη χώρα μας. Να φανταστείτε ότι με τον Κώστα (σ.σ. Μαλγαρινό) δεν προπονούμαστε μαζί και βρισκόμαστε συνήθως πριν τους αγώνες. Είναι ένα ενδιαφέρον αγώνισμα που μπορεί να το βάλουν και στο Ολυμπιακό πρόγραμμα", υπογράμμισε η 19χρονη πρωταθλήτρια.

Από την πλευρά του ο Μαλγαρινός δήλωσε ότι "έχουμε τρομερή χημεία με την Άννα και βγαίνει στο γήπεδο. Το θέλαμε πολύ αυτό το μετάλλιο, το συζητούσαμε πριν έρθουμε εδώ και το διασκεδάσαμε πολύ, ιδιαίτερα με το γεγονός ότι πήγαμε τον τελικό στην κόψη του ξυραφιού και τον τραβήξαμε μέχρι τέλους".

Η Γερμανίδα Μόνικα Καρς και ο συμπατριώτης συναθλητής Κρίστιαν Ρέιτζ επικράτησαν στην τελευταία βολή, με το σκορ ισόπαλο 4-4 και με 20.4 βαθμούς, έναντι 19.3 των Ελλήνων αθλητών. Έτσι έφτασαν στο 5-4 αφήνοντας τους Έλληνες αθλητές στη δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε το δίδυμο από τη Ρωσσία, το οποίο επιβλήθηκε με 5-4 επί της Ισπανίας στον μικρό τελικό.

Γιάννης Κούζηλος